Rize'de Halk Ekmeğin Fiyatı Belli Oldu

Rize'de Halk Ekmeğin Fiyatı Belli Oldu

Rize Belediyesi ilk kez halk ekmek uygulaması başlatıyor.

 Özellikle metropollerde yıllardır belediyelerin vatandaşlara ucuz ekmek temin ettiği halk ekmek uygulaması artık Rize’de…

Biri Tuzcuoğlu Memişağa Parkı içerisinde olmak üzere 8 ayrı noktada yapılan halk ekmek büfelerinin önümüzdeki hafta faaliyete gireceği ve buradan 80 Kuruşa ekmek satılacağı belirtildi.

EKMEK ZAMMI BARDAĞI TAŞIRDI

Rize Belediyesi ile Fırıncılar Odası arasında geçtiğimiz aylarda zam krizi yaşanmış, ekmeğe yapılan zam önce geri çekilmiş, ardından yeniden zam yapılmıştı. Belediye Başkanı Reşat Kasap, Fırıncılar Odasının bu tutumu üzerine Halk Ekmek uygulamasını başlattı.

RAMAZAN’DA PİDE SATILACAK

Halk Ekmek büfesinde, yaklaşan Ramazan ayında pide satışı yapılacağı da belirtilirken, Başkan Kasap, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda halk ekmek uygulamasını başlattıklarını, ekmek satışına sınır koymayacaklarını, vatandaşın talebi doğrultusunda ucuz ekmek satışı yapacaklarını söyledi. Büfelerde ilk olarak beyaz ekmek satışı yapacaklarını, talep doğrultusunda buğday ekmeği ve diğer çeşitlere de yer vereceklerini belirten Kasap, Ramazan ayında dar gelirli vatandaşlar için Ramazan pidesi de çıkarackalrını ifade etti.

BELEDİYENİN EN İYİ HİZMETİ

Halk Ekmek satış büfesinden 300 gram ekmeğin 80 Kuruşa satılacağı öğrenilirken, vatandaşlar uygulamadan memnun. Halk ekmek uygulaması, 30 Mart 2014’te yapılan yerel seçimlerde Rize Belediye Başkanı seçilen Reşat Kasap’ın, aradan geçen 2 yıllık süre zarfında gerçekleştirdiği en iyi hizmet olarak değerlendiriliyor.

8 AYRI NOKTA

Halk ekmek büfeleri, Rize’de 8 ayrı noktada kuruldu. İşte halk ekmek satışı yapılacak büfe yerleri;

Tuzcuoğlu Memişağa Parkı
Fener Mahallesi RTEÜ Kampüs karşısı
Tophane Mahallesi
Yeniköy Mahallesi
Dalyan Mevkii
Dosma
Felenksu Camii önü
Gündoğdu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.