Rize Emniyetinden Operasyon

Rize Emniyetinden Operasyon

Rize İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, sahte parayla alışveriş yapan iki kişiyi yakaladı. Yakalananlardan birinin sahte kimlik taşıdığı ve 24 ayrı suçtan arandığı ortaya çıktı.

09.07.2015 günü saat:15:00 sırlarında İyidere İlçe Emniyet Amirliğine müracaatta bulunan Y.O. isimli şahıs markette bulunduğu esnada bir şahsın gelerek iki paket sigara aldığını ve karşılığında 200TL verdiğini ve 61 ….plaka sayılı araç ile ayrıldığını, 200TL nin sahte olduğunu anlaması üzerine müracaatta bulunduğunu beyan etmiş ve  bu itibarla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalarda bahse konu 61 plaka sayılı oto Yeni Şehir Stadyumu yakınında durdurulmuş, araç içerisinde İstanbul nüfusuna kayıtlı H.S. ve  Trabzon nüfusuna kayıtlı B.E. isimli şahısların olduğu görülmüştür.

Şahıslardan birinin yere bir şey attığının görülmesi üzerine yere attığı şey kontrol edildiğinde;

 Sahte olduğu düşünülen 1 Adet 200TL olduğu anlaşılmıştır. Bunun üzerine Şahısların üzerlerinde ve araçta yapılan arama neticesinde Sahte olduğu değerlendirilen 50’lik banknotlardan oluşan Toplam 10 adet 500 Amerikan Doları ve 200’lük banknottan oluşan 25 adet 5000 Türk Lirası el geçirilmiş ve  bahse konu şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır.



Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü görevlilerince şüpheliler ve yapılan aramada ele geçirilen malzemeler üzerinde yapılan parmak izi çalışmasında İstanbul nüfusuna kayıtlı H. S. isimli şahsın gerçekte Trabzon nüfusuna kayıtlı Y.S. isimli şahıs olduğu, şahsın yapılan UYAP sorgulamasında çoğu Parada Sahtecilik suçundan olmak üzere 24 adet yakalama emri ile arandığı anlaşılmıştır.

Parada Sahtecilik olayı ile ilgili olarak yakalanarak gözaltına alınan B.E. ve Y.S. isimli olup şahıslar, 10.07.2015 günü Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiş ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Kalkandere L Tipi Cezaevine teslim edilmiştir.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.