Rize den Bayır Bucak a kardeşlik eli

Rize den Bayır Bucak a kardeşlik eli

Hayrat İnsani Yardım Derneği Rize il temsilciliği olarak Rize gençlik merkezi ile ortaklaşa düzenlenen yardım organizasyonuyla 2 tır dolusu yardım dualarla yola çıktı.

 Uğurlama programına Rize valisi Ersin Yazıcı nın eşi Hanife Yazıcı Rize Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Arıcı Hayrat Vakfı Karadeniz bölge temsilcisi Ali Hüsrev Yağız Hayrat Vakfı Rize temsilcisi Yusuf Algan Gençlik Merkezi müdürü Yasin Çakmakçı Rize Hayrat İnsani Yardım Derneği temsilcisi Ali Avcı katıldı.

Programda konuşan Hanife Yazıcı "Mazlum durumda olan Müslüman kardeşlerimiz kendilerini yalnız hissetmesinler" diyerek yardımda emeği geçenlere teşekkür etti.
Gençlik Merkezi müdürü Yasin Çakmakçı yardım kampanyasında emeği geçen tüm gençlere ve Rize halkına teşekkür etti.
Hayrat Vakfı Rize İl temsilcisi Yusuf Algan konuşmasında şunlara değindi. "Bu gün Rize’den Hayrat İnsani Yardım Derneği olarak 429-430.  tırlarımızı gönderiyoruz. Gönderdiğimiz 2 TIR da kömür, çocuk bezi, kıyafet gıda olmak zere ihtiyaç maddeleri gönderilmektedir. Emeği geçen ve destek olan herkesten Allah razı olsun. Verilen Yardımlar Bayırbucaktaki Türkmen kardeşlerimize ulaşmaktadır.
Kur’an-ı Kerimde Muhammed Suresi 7. Ayetinde “Ey İman edenler eğer Allah’a (dinine) yardım ederseniz Allah da size yardım eder ve ayaklarınızı sabit kılar” buyrulmaktadır. Hayrat İnsani Yardım olarak biz de çalışmalarımızda, maddi yardımlarla birlikte Rabbimizin kelamını, İman ve Kur’an hakikatlerini, Ehli Sünnet itikadını, İslam Medeniyetini ve kültürünü dünyaya yaymak için çalışmalar yapıyoruz.


 
Suriyeli kardeşlerimiz için Suriye’deki en ücra noktalara yüzlerce tır ihtiyaç malzemesini ulaştırırken, aslında kardeşliği ve sevgiyi taşıdık. Suriye’de yüz elli bin aileye bir milyon altı yüz bin kişiye her ay gıda yardımı yapılmaktadır. 35 adet ofisimiz 106 gönüllümüzle faaliyetlerimiz devam etmektedir. Günlük 12000 ekmek 42 çadır kentte dağıtılmaktadır.


 
Bu yardımlar milletiyle ve devletiyle birlik olduğumuzun en güzel numunesidir.  Türkiye olarak biz sivil toplum kuruluşlarıyla Türkmen kardeşlerimizin, savaş mağdurlarının ve mazlumların yanındayız. Yardımlarıyla destek veren tüm kardeşlerimize başta Rize valiliği olmak üzere organizasyonda beraber çalıştığımız Rize Gençlik Merkezi 'ne ve diğer  kurumlarımıza teşekkür eder, yardımların hayırlısıyla ulaşmasını cenabı haktan niyaz ederiz."
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.