Meydan Projesi Gecikmesinin Nedeni Rize Belediyesi

Meydan Projesi Gecikmesinin Nedeni Rize Belediyesi

Turizm Kenti olmak isteyen yaz mevsiminde binlerce turiste ev sahipliği yaparken Rize Belediyesinin koordinasyon problemleri, fiziki sorunların kentin marka değerine büyük zarar vermesine neden oluyor.

 Turistik amaçlı olarak Rize’ye gelen yerli ve yabancı turistler bütün aramalara rağmen Rize meydanını bulamıyor çünkü mevcut meydan turizm kentine yakışmayacak nitelikte. Yaklaşık 2 yıl önce yapılan protokolle yenilenmesine karar verilen Rize meydanı, Rize Belediyesinin koordinasyon problemleri nedeniyle adeta sorun yumağı haline gelmiş durumda.

Trafik açısından karmaşa anlamına gelen şehrin göbeğinde temizlikten çevre düzenine kadar bir çok sorunun varlığında Rize Belediyesinin imzasını görmek mümkün. Hiçbir yeni projeyi devreye geçiremeyen Rize Belediyesi var olan fiziki koşulların bozulmasına da engel olamıyor. Çünkü Rize Belediyesi bir çok konuda çözümü geleceğe erteliyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesinin üstlendiği yeni meydan çalışmasının gecikmesinde ki rol de Rize Belediyesinin gerekli çalışmaları yapamamasıyla ilgili. Şehir merkezinde trafik düzenlemesini sağlanamadığı için günün büyük bölümünde İstanbul trafiğini andırır görüntülere rastlanıyor. Yaklaşık 2 yıldır meydan projesi için alt ve üst yapı çalışmalarını tamamlayamayan Rize Belediyesi bir bayrama daha karmaşık bir meydanla hazırlanıyor.

Elde ki veriler ışığında ortaya çıkan tabloya göre, Rize Meydanı başta olmak üzere trafik düzenlemesi ve bir çok sorun dikkatle incelendiğinde Rize Meydanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketine yakışmayacak görüntüler kapsıyor. Üstelik geçici çözümlerle iyileştirilebilecek durumda ki sorunların planlama hatası nedeniyle çözümlenmemiş olması bir bayram da daha Rize’ye akın eden binlerce insanı hayal kırıklığına uğratacak nitelikte. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.