Karla Mücadelede Bir Başarı Öyküsü

Karla Mücadelede Bir Başarı Öyküsü

Yoğun kar yağışının etkili olduğu Karadeniz bölgesinde, karla mücadele kapsamında bir belde belediyesinin başarı öyküsü..

  Yoğun kar yağışının etkili olduğu Karadeniz bölgesinde, karla mücadele kapsamında bazı il ve ilçe belediyeleri yeterli hazırlığı yapamadığı, gerekli olan araç ve gereci bünyesinde bulunduramadığı için, ulaşıma kapanan yolları zamanında açamadıklarından dolayı vatandaşın ve esnafın mağdur olmasına sebebiyet vermişlerdir.

   Yoğun kış şartlarının yaşandığı bölgede, çok fazla kar yağışı almasına rağmen, küçük fakat yaptığı çalışmalarla ve sahip olduğu iş gücü ile aslında küçük olmadığını ortaya koyan Büyükköy belediyesinin karla mücadeledeki başarısını bu konuda yetersiz kalan diğer belediyelere örnek olması açısından haber yapmayı uygun bulduk.

   Büyükköy, deniz seviyesinden yaklaşık olarak 167 Metre yüksekte bir belde. Karadenizin vede Rize’nin çok kar yağışı aldığı ve coğrafi koşulları göz önünde bulundurulacak olursa, beldeye yağan kar miktarı en düşük yerde 1 ila en yüksek yerde 2,5 Metre arasında değişmektedir.   

Yaklaşık 300 Km den fazla karayolu ağına sahip belediye, bünyesinde bulundurduğu araç ve gereçle, 3 gün içerisinde bütün ana ve mahalli yolları halkın hizmetine açmayı başarmıştır. Ortalama 2500 nüfuslu bir belde belediyesinin bu örnek başarısının bu anlamda yetersiz kalan diğer belediyelere örnek olmasını diliyor yaptığı çalışmalarından dolayı haberKaradeniz ekibi olarak başkan Mustafa KÜLÜNKOĞLU’nu tebrik ediyor başarılarını devamını diliyoruz.





HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.