Güven Güven tazaleyecek

Güven Güven tazaleyecek

Güven Güven tazaleyecek

 RİZE: 23 Ocak “da Kültür Merkezi salonunda yapılacak olan Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kooperatif seçimlerinde iki aday yarışacak.

     Seçimlerin bir yıl önceye alındığı Rize Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanlığı seçimleri Cumartesi günü Kültür Merkezi salonunda yapılacak. İki adayın yarışacağı seçimlerde şimdiye kadar mevcut başkan Güven Aksoy ve Zafer Ozan adaylığını açıkladı.

  Mevcut Başkan Güven Aksoy düzenlediği basın toplantısına çeşitli oda ve kooperatif başkanları destek amaçlı toplantıya katıldı. Aksoy yaptığı açıklamada  “Rize merkez, Güneysu, İyidere, Derepazarı ilçeleri, Kendirli, Çaykent Muradiye beldeleri ve merkez bağlı köylerden oluşan geniş esnaf sanatkâr kitlesine Halk Bankası aracılığı ile devlet destekli krediler kullandıran bir kooperatifiz. Kooperatifimizin üyeleri ise bu kredilerden yararlanan esnaflardır. 2015 yılı itibari ile 1600 aktif ortağımız bulunmaktadır. Bu ortaklarımıza 32 milyon TL kredi kullanımı sağlanmıştır. Türkiye genelinde hizmet veren 1000 kooperatif ve 7 gruptan oluşan kredi kooperatifler içerisinde Rize kooperatifi birinci gurupta ve birinci sınıf kooperatif olarak yerini almıştır. Gerek muhasebe gerekse teknoloji alt yapısıyla Karadeniz Bölgesinde ki kooperatifiler arasında ilk sırada yer almaktadır. Bu başarıyı ve saygın bir kooperatif oluşumuzu ortaklarımızın düzenli kredi dönüşlerine borçluyuz. Bu başarımızda ayrıca Kooperatif çalışanlarının eğitimli iş bilir olması ve kooperatif yönetiminin başarısından geçmektedir” diye konuştu.
DİYALOG BAŞARIYI GETİRİYOR
Rize kooperatifine bağlı bulunduğu hizmet bölgesindeki esnaf odası başkanları ile iyi diyaloglarla kooperatifi yönettiklerini ifade eden Aksoy; “Esnaf oda başkanları, Kamyoncu, minibüsçü, taksici ve halk otobüsleri, kooperatif başkanlarımızla olan iyi diyaloglarımız bize başarı sağlıyor. Kredi kullanımlarında gerek Halk Bankası gerekse kredi kooperatifinden şartları tutan tüm ortaklarımızın kredi kullanımında yöneticiler olarak gereken hassasiyeti göstererek her ortağımızın kredi kullanması için elimizden gelen çabayı gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz” dedi.
FAİZSİZ KREDİ
Hükümetin faizsiz kredi konusunda da bilgi veren Başkan Aksoy; “Esnaf sanatkârımızı faizsiz kredi kullanımıyla ilgili yoğun talepler almaktayız. 01.12.2015 tarihi itibari ile kooperatifinde kredi taksiti olmayan ve yeni kredi almaya uygun ortaklarımızı devletin bu faizsiz kredisinden yararlandırmaya devam ediyoruz. Bu ay itibari ile de 1,5 milyon TL faizsiz krediyi Rize esnafına sağladık. Şu anda Karadeniz bölgesindeki kooperatifler içinde ilk kredileri kullandıran kooperatif Rize kooperatifidir. Bunu da birinci sınıfta olmamız ve alt yapımızın çok sağlıklı olmasından dolayı gerçekleştirebildik” şeklinde konuştu.
KREDİ KARTI İLE ÖDEME
Önceki yıllarda kullandırılan kredilerin kredi kartı üzerinden tahsil edebildiğini belirten Aksoy; “Bu konuda şikâyetler alıyoruz. 2014 yılı sonunda çıkan torba yasa ile yazar kasalı pos cihazların fatura mevzuatından dolayı Türkiye’deki kooperatiflerden kredi kartı kullanımı uygulamasına son verilmiştir. Bu konuda Rize kooperatifi olarak kanun kapsamında bu uygulamaya son vermek zorunda kaldık” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.