Çoruh'tan Günler Sonra Gelen Açıklama

Çoruh'tan Günler Sonra Gelen Açıklama

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş.Rize İl Müdürlüğü 7-8 ocak tarihlerinde yapılan elektrik kesintileri il ilgili açıklama yaptı. Aradan günler geçtikten sonra açıklama yapan Çoruh Elektrik dağıtım tarafından olumsuz hava koşullarına rağman gece gündüz aralıksız çalıştıklarını belirtti.

  İlimiz genelinde 7-8 Ocak 2015 tarihlerinde, önce şiddetli rüzgâr, devamında aralıksız süren ve  kırsalda 1,5 metreye ulaşan yoğun kar yağışı sonrasında  dağıtım şebekelerimizin ana  hatlarında hasarlar  meydana gelmiştir. Hasarların giderilmesi   ve elektriksiz kalan  yerleşim birimlerin enerjilendirilmesi  için afet gününden itibaren 150 kişilik  personel ve 50 araçla, gece gündüz, olumsuz hava koşullarına rağmen arızaların tamamı giderilinceye kadar ara verilmeksizin çalışmalara devam edilmiştir.

İlimizde  ve İlçelerimizde bulunan diğer alternatif ring hatları sayesinde daha hızlı  çözümler üretilerek, enerjisiz yerleşim yerlerindeki abonelerimize geciktirilmeden enerji verilmiştir.

Ayrıca  bölgemizin ağaçlıklı bir bölge olması nedeni ile ağaçların hatlarımızın üzerine yıkılmalarından kaynaklı hasarlar sıkça yaşanmaktadır. Bu tip arızaları önlemek için bahar aylarında vatandaşlarımızın izni ile önleyici çalışmalar yapılmaktadır. Şirketimiz yatırım programları  çerçevesinde, özellikle kırsal kesimde,  önceki yıllarda tesis edilen açık iletkenli alçak gerilim dağıtım hatlarını, 2011 yılından itibaren plastik izoleli kablo ile değiştirmiştir. Kırsal kesimdeki hatlarımızda  olumsuz hava koşullarına dayanıklı  plastik izoleli kablo montajı ile  tesis yenileme çalışmaları büyük oranda bitirilmiştir. Bu sayede arıza olasılığı daha da azaltılmıştır. Bu çalışmalarımızın 2015 yılında da yapımı programlanmıştır.

Yaptığımız iş, can güvenliği riskinin olduğu iş kollarından biridir. Yıkılan direklerin ve kopan kabloların arızasının giderilmesi ancak araçlarla mümkün olmaktadır. Direk Trafo ve kabloların insan gücü ile taşınamayacağı malumdur. İş kolumuzun 1. Derecede tehlikeli iş kolu olması nedeni ile elemanlarımızın çalışma alanlarının yakınında araç bulunması iş güvenliği açısından zorunluluktur.   
    
 Buna rağmen çalışanlarımız, büyük bir özveri ile ulaşımın olmadığı yerlere bile ulaşmaya çalışarak görevlerini laiki ile yerine getirmişlerdir.

Şirketimiz Rize il ilçe ve köylerine son 4 yılda toplam 52.200.000.-TL yenileme, genişleme ve teknoloji yatırımı yapmıştır. Bu tutar devir öncesi dönemdeki 4 yılda 23.000.000.- TL olarak gerçekleşmişti. Kaynakları en verimli şekilde kullanarak ekonomik ömrünü tamamlamış tesislerin yenilenmesi aynı hızda devam etmektedir.

Bütün bu çalışmalara, yenileme ve ilave yatırımlara rağmen 07.01.2015 gününde kuvvetli rüzgâr ve 08.01.2015 günü devam eden yoğun kar yağışı sırasında çok zor şartlarda  da olsa çalışmalarımızı yürüttük.Bu çalışmalarımız sırasında bize desteklerini esirgemeyen, çalışma arkadaşlarımızı evlerinde ısınmaları için davet eden sayın abonelerimize, oluşan arızaların giderilmesindeki geçen süre içinde  sabırlarından dolayı teşekkür ederiz.

Bu afetin aşılmasında  desteklerini esirgemeyen, bizlere teşekkürlerini bildiren tüm yöneticilerimize Çoruh Elektrik Dağıtım Şirketi olarak ayrı ayrı  şükranlarımızı sunarız.

ABONELERİMİZE VE KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR
ÇORUH ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş.RİZE İL MÜDÜRLÜĞÜ


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.