CHP RİZE'NİN 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

CHP RİZE'NİN 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

 Ne yazık ki, dünyamız ve ülkemizde, emeğin üzerindeki baskı her geçen gün artıyor. Temel haklar ve özgürlükler iktidarın OHAL sopasıyla yok ediliyor. Kamu emekçileri iş güvencesi tehdidiyle, işçiler kıdem tazminatlarının yok edilmesi riskiyle karşı karşıya. Çalışma yaşamı ve örgütlenme hürriyeti daha fazla kıskaca alınmak isteniyor. Kiralık işçilik, taşeronlaşma ve güvencesiz çalışma iş yaşamanın tüm alanlarında yaygınlaştırılmaya çalışılıyor. İşsizlik ve iş kazaları artıyor, yoksulluk kökleşiyor; gelir adaletsizliği ve eşitsizlik ülkemizin kaderi haline getirilmek isteniyor. 

Artık, demokrasiden ve özgürlükten yana tüm kesimlerin birlikteliğinin ve dayanışmasının, haksızlığa ve tiranlığa karşı ortak mücadelesinin başarıya ulaşması kaçınılmaz olmalıdır. 
1 Mayıs, haksızlığa, eşitsizliğe, adaletsizliğe ve baskılara karşı bu başarı dayanışmasıyla bütünleşmelidir. CHP Rize olarak, 1 Mayıs Mücadele, Birlik ve Dayanışma Günü'nü, emeğin, demokrasinin ve özgürlüğün bayramı olarak, emekçi halkımızla birlikte meydanlarda kutlayacağız. Çay üreticilerinin hakkını, hukukunu arayacağız… Çaykur'u siyasi iktidarın oyuncağı olmaktan çıkarıp, mevsimlik ve taşeron işçilere kadro verilmesinin mücadelesini vereceğiz. Emeğin, dayanışmanın, özgürlüğün, demokrasinin ve barışın bayrağını hep birlikte dalgalandıracağız. İşçilerimizin ve emekçilerimizin 1 Mayıs'ını kutluyor, yurttaşlarımıza huzur ve barış içerisinde kutlanacak bir gün diliyoruz. 
Bu duygularla tüm hemşerilerimizi, yaş çay üreticilerimiz ile emekçi kardeşlerimizi 1 Mayıs Salı günü Rize'de yapılacak olan 1 Mayıs Hak, Hukuk, Emek mitingine çağırıyoruz. Yaşasın 1 Mayıs!
 
CUMHURİYET HALK PARTİSİ
Rize İl Başkanlığı ve İlçe Örgütleri Adına
Mesut RAKICI
İl Başkanı
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.