Arabesk Türünde Mp3ler

Arabesk Türünde Mp3ler

Rap tınılarının üzerine nakşedilen arabesk sözler ve beraberinde gelen arabesk motifler ile oluşturulan

 

Rap tınılarının üzerine nakşedilen arabesk sözler ve beraberinde gelen arabesk motifler ile oluşturulan yeni akım bir müzik türüdür Arabesk Rap. Yalnızca ülkemiz sınırları içinde bilinen bu tür müziğin dünyada başka isimle örnekleri mevcuttur. Ceza'dan Eypio ‘ya, Burak King ‘den, Fuat Ergin'e, Yener Çevik'ten Norm Ender'e, Sagopa Kajmer ’den Mero’ya ve hatta Ben Fero ’ya kadar birçok rap müzik sanatçısının arabesk rap müzik motifi taşıyan şarkıları vardır.

Taşradan büyükşehirlere göç eden gençlerin, sesini duyurma çabası olarak ifade edilen arabesk müzik, yaygın bir gençlik fenomeni olan ve Türkiye’ye 1995 yılında Cartel Müzik Grubu ile giren rap müzik ile birleşerek arabesk-rap müzik tarzını yaratmıştır. Arabesk müzik motiflerine hem müzik hem de şarkı sözleri anlamında Arabesk Rap Şarkılar yapan bu kuşak, şarkılarını ve video kliplerini paylaşmak için Sosyal medyayı ve video paylaşım sitelerini kullanmaktadır. Arabesk-rap türünde yapılan şarkılarda üstü kapalı olarak hayata karşı sürekli bir isyan hali ile her zaman kötü bir şöhrete sahip olmuştur. Bulunduğu toplumun sosyal sorunlarına bir başkaldırı niteliğinde olması beklenen rap, arabesk rap ile kişisel sorunlara, ezilmiş egoların çektiği acılara, aşk yaralarına değiniyor.

Çoğunlukla ülkemizde ve Almanya’daki gurbetçi Türkler tarafından arabesk müzik altyapısıyla üzerine isyan dolu sözler yazılarak rap tarzında okunan yeni ve hızla gelişen bir müzik türü olan Arabesk rap mp3 şarkıları en popüler ve en çok dinlenen şarkılarıyla sitemizde dinlemeniz mümkündür.

Arabesk rap mp3 şarkılar yeni yeni yüzünü gösteriyor olsa da adını yeni yeni duymaya başlasak ta bu müzik türünü yıllardır başarıyla icra eden çok önemli ve çok dinlenen sanatçılar ve gruplar bulunmaktadır. Örneğin Musa, Seda Tripkolic, Grup Platonik, Fundyy, Polemick, Arsız Bela gibi arabesk rap mp3 şarkılar söyleyenlerden sadece bir kaçıdır. Arabesk rap mp3 şarkılar listemiz bu müzik türüne gönül veren ve bu işin ehli usta editörlerimiz tarafından sürekli güncellenmekte olup siz arabesk rap mp3 müzik severlerin istekleri doğrultusunda güncellenmektedir.

DJ Ateş Arabesk Rap Müzikleri için : https://mp3kulisi.com/album/Dj-Ates-Best-Arabesk-Rap/2917

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.