ANKARA RİZE MERKEZ DERNEĞİNDE  MUAMMER BOSTAN DÖNEMİ

ANKARA RİZE MERKEZ DERNEĞİNDE MUAMMER BOSTAN DÖNEMİ

Rize Merkez Derneği (RİMER) Olağan üstü Genel Kurulu Başkent Öğretmenevi’nde kahvaltılı organizasyonla yapıldı.Toplantıya Ankara’da öğrenim gören Rizeliler ve Rizeli Üniversite öğrencileri yoğun katılım gösterdi.

       Kongre Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken selef Maksut BIYIK hem açılış konuşması hem de dönem değerlendirmesi yaptı.Konuşmasında Başkan BIYIK : “ Bugün buraya gelen tüm hemşerilerime  ve misafirlerimize geldikleri için teşekkür ediyorum. Başkanlığım döneminde öğrenci odaklı çalışmalar yaptık.Eğer Ankara’ya gelen öğrenci arkadaşlara yardımcı olabildiysek ne mutlu bizlere” dedi.

Açılış konuşmasından sonra divan başkanlığına Köksal KOTİL , başkan yardımcılığına Emine EYÜBOĞLU, yazmanlığa ise Güngör OFLU seçildi.Ardından yönetim ve denetim raporları ibra edildi.Tüzük değişikliğine ilişkin teklif de yine oy birliği ile kabul edildi.


Tek listenin olduğu kongre Muammer BOSTAN’ın başını çektiği 11 asil üye ve 11 yedek üyeden oluşan liste delegelerin oylarıyla üç yıllığına görevlendirildi.Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu : 1-Muammer BOSTAN,2-Fahrettin KAYA,3-Doç.Dr Erdoğan KOTİL 4-Dr.Sencar Tepe 5-Abdurrahman AKSU 6-Arif Semih KÖSE 7- Özlem Özkan 8-Hasan Delal 9-İdris Demirci 10-Tamer TURAN 11-Ahmet CİN

Kongrenin sonunda ise misafirlerden Danıştay üyesi Hayrettin KADIOĞLU, Kar-der Genel Başkan'ı Ali HACIFAZLIOĞLU ,KARDER Başkan vekili Avukat Bülent AYDIN, Ankara Büyükşehir Belediyesi BELSO Genel Müdürü ve KarderBşkYrdAbdurahman KARAMAN, RİDEF Eski Genel Başkanı Mustafa BABAL RİDEF Genel Sekreteri  Güngör OFLU ,RİDEF Yön.Kur.üyesi ve İkizdere Dernek Bşk Yrd Osman ALTUN, Ardeşen Derneği Başkan'ı Ahmet ÜSTOĞLU, Pazar Derneği Başkanı Selahattin BAL, Hemşin Derneği Başkan'ı Metin AYDIN ,Güneysu Derneği Bşk Yardımcısı Muammer ÖZÇELİK birer söz alarak dilek ve temennilerde bulundular.

Son olarak söz alan yeni başkan Muammer BOSTAN genel kurula şöyle hitap etti “Temsil ettiğimiz Rize’nin gücünün farkındayız. Rize’ye ve Rizelilere gurur duyacakları hizmetleri yapmak için ekibimizle çok çalışacağız. Ankara’da yaşayan Rizelilerin sesi olacağız.Kuruluşundan bugüne kadar derneğe hizmet eden tüm başkan ve yöneticilere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

 

Muammer BOSTAN konuşmasının sonunda  selefi Maksut BIYIK’a yaptığı çalışmalardan dolayı,yönetim kurulu adına plaket taktim ederken duygu dolu anlar yaşandı.


            Kongre tamamlandıktan sonra mozika,kemençe ve tulum eşliğinde horon edildi.

Yeni başkan Muammer BOSTAN’ın Özgeçmişi : Rize Merkez Derebaşı Köyü nüfusuna kayıtlı olan Muammer BOSTAN Karabük’te doğdu.Hacettepe Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun olan BOSTAN İşletme Yönetimi üzerine Yüksek Lisans yaptı.Uzun yıllar Marka ve Avrupa Patent vekilliği üzerine çalıştı. Halen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığında çalışmaktadır. Bir çok sivil toplum örgütünde kurucu ve başkanlık yapan BOSTAN, Ankara Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) Yönetim kurulu üyesi , KARDER Genel Başkan Yardımcısı ve Genç Demokratlar Vakfı başkan Vekilliği görevlerini sürdürmektedir.  Muammer BOSTAN İki kız çocuğu babasıdır.

 

HABER:Abdurrahman AKSU

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.