AKSOY'dan Anlamlı mesaj

AKSOY'dan Anlamlı mesaj

İl Emniyet Müdürümüz Sayın Sadettin AKSOY'un 10 Nisan Mesajı

 Vefakâr, cefakar, çalışkan ve kahraman silah arkadaşlarım. Teşkilatımızın kuruluşunun 172. Yılını sizlerle beraber yaşıyor olmaktan büyük onur duyuyorum. Bu sene kuruluş yıl dönümümüzü kutlamadan ziyade bizi bu günlere getiren aziz şehitlerimizi anacağız. Allah’ın izniyle güzel vatanımızı her taraftan kuşatmış hain terör örgütlerinden temizleyerek önümüzdeki yıllarda hem şehitlerimize olan borcumuzu ödemiş olmanın, hem de FETÖ, PKK, DEAŞ, DHKP/C ve bilumum kökü dışarıdan beslenen hain terör örgütlerini tarihe gömmüş olmanın rahatlığıyla kutlayacağız. 

Polislik mesleği 365 gün, haftanın 7 günü, her günün 24 saati yaşanan bir meslektir. İnanç, güç ve cesaret ister. Polislik her şartta çalışmayı, az ile yetinmeyi ama çok vermeyi gerektirir. Şükretmeyi ama şikâyet etmemeyi gerektirir. Çok sevmeyi ama karşılık beklememeyi gerektirir.
Eş ve çocuklarınızdan oluşmaz aileniz, tüm teşkilat sizin ailenizdir. Televizyonda izlediğiniz bir habere ağlayıp, şehit verdiğinizde vatan sağ olsun deyip ağlamamaktır. Kumanyanızı paylaşmak, uykunuzla aranıza mesafe koymaktır. Takım tutmamak, herkesle hemşeri olmaktır. Vatanını aşk ile sevmek, uğrunda seve seve ölmektir. 
Değerli meslektaşlarım, içimize sızmış FETÖ terör örgütüne mensup hainlere asla acımayacağız, onlar hiçbir zaman bu vatanın evladı olmadılar. 15 Temmuzda verdiğimiz şehitleri, devletimize yapmak istedikleri hainliği asla unutmayacağız. Biz nice savaşlar atlatmış bir ülkenin çocuklarıyız. Anadolu’nun kapısını açan ve yurt edinen Selçuklu İmparatoru Alp Arslan’ın, dört kıtada 20 milyon kilometrekarede at süren Osmanlı İmparatorluğunun Cennet Mekân Padişahlarının, 7 düvelin birleşip yıkmaya yok etmeye çalıştığı güzel vatanımızda hür yaşamamızı sağlayan ulu önder Atatürk’ün çocuklarıyız biz.
Göğsümüzde ve başımızın üstünde gururla taşıdığımız polis yıldızının anlamına layık olacağız.
Nedir Polis Yıldızının anlamı? Defne dalı; kahramanlık, erdem ve görkemi temsil eder. Çift başlı kartal; Selçuklu Devletinin simgesi olup kartalın başlarından biri doğuya diğeri batıya bakmaktadır. Türklüğün ülküsünü, doğu-batı hâkimiyetine ve geçmişten geleceğe ebedi var oluşunu ifade eder. Ayrıca bin yıldır bu topraklara hükmetme, Güç, kudret ve bağımsızlık anlamına da gelmektedir. Ay yıldız, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bayrağını, vatanını savunmak ve uğrunda şehit olmayı, Türklüğün sonsuza kadar bu topraklarda sürecek olmasını simgeler. 45 şualı ve 8 köşeli yıldız, aydınlığı ve güneşi, Güneş de devletin büyüklüğünü ifade eder. 8 köşe 8 etik değerdir. 1. Atatürkçülük, 2. Yurt sevgisi, 3. Tarafsız, 4. Bilgili, 5. Cumhuriyetçi, 6. Bayrağa saygılı, 7. Millet sevgisi, 8. Üniformaya saygılı. 
45 Şuada ise Polisin sahip olması gereken özellikler yazılıdır. İyi ahlaklı, faziletli, nezaketli, merhametli, itaatkar, izzet nefisli, Karakterli, barışçı, haysiyetli, sabırlı, doğru, mütevazi, mert. Cesur, temkinli, soğukkanlı, güçlü, vakarlı, feragatkar, fedakar, intizamlı, adil, azimli, yasaya saygılı, yardımsever, kültürlü, diğergam, ketum, çalışkan, meslektaş sevgisi, vazife sevgisi, meslek sevgisi, amir sevgisi, anında vefakar, hak sever, aile sevgisi, disiplinli, namuslu, saygılı, vicdan temizliği, temiz ve sıhhatli, terbiyeli, imtizaçlı, sebatkar, mesuliyetli ve allah korkusu
Değerli silah arkadaşlarım, Her zaman mesleğimize layık olmaya çalışacağız yılmadan yorulmadan halkımıza ve devletimize hizmet edeceğiz. Şunu asla unutmayın ki 15 Temmuzda Teşkilatımızı Ankara’da, İstanbul’da ve diğer birçok ilimizde gövdesini siper eden vatandaşlarımız korumuş ve himaye etmiştir. Bizimde en öncelikli görevimiz devletimize ve halkımıza koşulsuz hizmet etmek olacaktır. 
Sözlerime son verirken Rizeli vatandaşlarımıza, Teşkilatım adına söz veriyorum. Güzel şehrimizde hiçbir terör oluşumuna, hiçbir uyuşturucu satıcısına, hiçbir kaçakçıya müsaade etmeyeceğiz. Bu şehirde suç işleyenler kaçacak delik arayacaklar. Devletimizden başka hiçbir güce itaat etmeyeceğiz. Vatanımız, ülkemiz, devletimiz, halkımız her daim başımızın tacı olacaktır. 
Polis, kadife eldiven giymiş demir bir yumruktur. Kadife eldivenimizle halkımıza hizmet edecek, demir yumruğumuz ile devletimize ihanet edenlerin başını ezeceğiz.
 Şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize acil şifa ve uzun ömür diliyor, hepinizi Allaha emanet ediyorum.
Allah Türk Milletini ve Devletini korusun ve yüceltsin.
Arz ederim. 


                                   Rize İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.