Akdoğan Anadolu Yayın Platformu Üyelerini Kabul Etti

Akdoğan Anadolu Yayın Platformu Üyelerini Kabul Etti

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Anadolu Yayın Platformu Başkanı Sinan Burhan ve beraberindeki heyeti kabul etti.

  Başbakanlık Merkez Bina'daki kabulde yerel ve bölgesel medya temsilcileri Gazete, televizyon, radyo ve internet sitelerinin yerel ölçekte yaşadıkları sıkıntılara ilişkin önemli tespitlerde bulundular.

  Özellikle Yerel Medya temsilcileri Ekonomik anlamda yaşadıkları sıkıntılar nedeni ile Kamu spotları ile alakalı yeni bir düzenlemenin yapılması gerektiğini ve bu düzenleme ile Yerel medyaya aktarılacak kaynağın bir ölçüde sıkıntıları gidereceğini vurguladılar.
   
   Anadolu Yayın Platformu genel Başkanı Sinan Burhan, RTÜK tarafından verilen ağır cezalara dikkat çekerek, RTÜK’ de Yerel medyayı temsilen bir üyenin yer almasının sorunların çözümü noktasında faydalı olacağına işaret etti.
 
   Burhan, Türksat Ücretlerindeki yüksek meblağların yerel medyayı sıkıntıya soktuğunu belirtirken Dolar üzerinden alınan ücretlerin Türk Lirası olarak tahsil edilmesi gerektiğini belirtti.

    Ajans ücretlerindeki yüksek rakamlara da dikkat çeken  Sinan Burhan Anadolu Ajansı’nın özellikle Yerel Medyaya bir ayrıcalık yapması gerekir dedi.

     Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan Yerel medya temsilcilerinin dile getirdiği sorunları tek tek not alarak, önümüzde ki süreçte bu sorunlarla alakalı adımlar atacaklarını belirtti.

   Burhan ve beraberindeki heyet Ak Parti genel başkan Yardımcıları  Süleyman Soylu, Öznur Çalık,  Abdulhamit Gül ve Nükhet Hotar’ı da ziyaret ettiler.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.