8 Mart Bu Şehrin Kadınlarını Buluşturdu

8 Mart Bu Şehrin Kadınlarını Buluşturdu

Rize’de 8 Mart Kadınlar Günü’nde bu şehrin kadınları isimli bir dizi etkinlik yapıldı.

Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinden yapılan etkinliklere Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Valisi eşi Hanife Yazıcı, Rize Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

Arzu Arslan, Emine Kuvvet, Hatice Karaca, Hülya Turgut, Serpil Kebabçı Sevinç Mercan, Zehra İzmirli, Seval Taşkent ve  Öğrencilerinin Şuğra kazancı , Ayşenur Oğur, Şeymanur Kutlu , Gamze Zorer , Simge Mandev  ve Hatice Yazıcı'nın eserleri sergilendi.

 
Tüm kadınların 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutlayan Rize Milletvekili Hasan Karal, “Rize’de sanatsal ve kültürel alanda bir çok etkinliğin altına imza atan Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği temsilcilerini tebrik ediyorum” diye konuştu.
 
 Rize’de geleneksel olarak yapılan Kadınlar Günü Programını düzenleyen Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği Başkanı Hülya Cerrahoğlu, “Bu yıl etkinliğimizin 4’üncüsünü düzenledik. Biz kendi ilimizin bakış açısıyla kadınlar gününe özel bazı etkinlikler hazırladık. Şehrimizin kadını zor yaşam şartlarında da olsa ayakta kalmayı becerebiliyor. Her türlü zorluğa göğüs geren bir kadın profilimiz var. Bizde etkinliklerimizin adına ‘Bu Şehrin Kadınları’ ismini verdik. Bugüne özel panel, resim sergisi ve müzik dinletisi düzenledik. Şehrimizin ressamlarının bir araya geldiği bir resim sergisi açtık. Burada ilimizde çok önemli eserlere imza atan sanatkarların eserlerini bir araya getirdik. Bir panel düzenledik. Bu panelde yine bu şehrin geçmişinde sıkıntısını çekmiş zor şartlarda ayakta kalıp önemli işerin altına imza atmış olan üç değerimizi panelist olarak katılımcılarımız ile buluşturduk.
 
 
Emine Şeyma Usta bu şehirde yaşamış ve çok enteresan bir hikayesi olan bir büyüğümüz. Bu gün burada konuğumuz olarak kendini ve yaşadıklarını bize anlattı. Çayhan Orhon Dervişoğlu, eski rahmetli belediye başkanı Ekrem Orhon’un kızı. Oda hayatında ki Rize’yi anılarını bizimle paylaştı. Bir diğer konuğumuz ise merhum Tevfik İleri’nin kızı Cahide İleri’ydi. Onlardan çok güzel anılar hikayeler dinledik. Onlardan alacağımız önemli kazanımlar olduğu için bugün onlarla buluştuk. Eminim ki onların hayatını kendine rol model oluşturan birileri bu gün bu salonda oturuyordu. Bizlere ailede örf ve adetler, saygı ve sevgiyi anlattılar. Sergi ve panelin ardından yine ilimizin yetiştirdiği müzisyenlerin bir müzik dinletisi olacak” ifadelerini kullandı.









HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.