Türkiye’nin En Büyük Tünellerinden Birinin Hikayesi: Mühendisinin İsmini Taşıyor

Türkiye’nin En Büyük Tünellerinden Birinin Hikayesi: Mühendisinin İsmini Taşıyor

ORDU'DA 7 NİSAN 2007 YILINDA RESMİ AÇILIŞI YAPILDIĞINDA "TÜRKİYE'NİN EN UZUN KARAYOLU TÜNELİ" OLMA ÖZELLİĞİNİ TAŞIYAN 3 BİN 820 METRELİK ORDU NEFİSE AKÇELİK TÜNELİ, MÜHENDİSİNİN İSMİNİ TAŞIYOR

Ordu'da 7 Nisan 2007 tarihinde resmi açılışı yapılan ve Türkiye'nin en uzun karayolu tüneli olma özelliği taşıyan 3 bin 820 metrelik Ordu Nefise Akçelik Tüneli, bir mühendisin ismini taşıyor.

Ordu Nefise Akçelik Tüneli, 29 Aralık 2006'da faaliyete geçmiş ve dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 7 Nisan 2007'de resmi açılışı yapılmıştı. İnşaat Mühendisi Nefise Akçelik'in, projenin mimarı olmasına rağmen tamamlandığını göremeden hayatını kaybetmesi üzerine tünel, onun ismiyle anılmaya başlandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda tünelin hikayesini paylaştı. Projenin mimarı Nefise Akçelik'in liderliğindeki kadın ekibin, yeni bir tünel açma metodu geliştirerek Türkiye'nin uzun tünellerdeki başarısının temelini attığını belirtti.

Proje Müdürü Naci Asılkazancı, Akçelik'in sahada aktif olarak çalışarak, eksiklikleri tespit ettiğini ve düzeltmelerin yapılması konusunda katkıda bulunduğunu ifade etti. Akçelik'in adı, Hapan Tüneli olarak bilinen projeye verildikten sonra, Türkiye'nin en uzun karayolu tüneli olarak hizmet vermeye devam ediyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.