Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor atanıyla tutanından çektiği kadar hiç kimseden çekmedi

Ç.Rizespor Ankara karşısında oyuna kontrollü başladı topu Ankara takımına verdi kendi yarı alanından anı çıkışlar yaparak oynamaya çalıştı.
Dolayısıyla oyunun genelinde bu oyun düşüncesi rakibe yaradı, oysa Ç.Rizespor topa sahip olarak oynasa , hızlı ve kısa oyunlarıyla Ankara takımını zorluyordu ancak topa sahip olmayı düşünmeliydi.
Ankara takımına pas yapmaya müsaade eden Ç.Rizespor takımı devamlı topun peşine koşuşarak efor tüketti.
Ç.Rizespor aslında zorlanmadan da  iki sıfır önde oynuyordu bu önemli bir avantajdı .
Akıllara gelmeyen hayal dahi etelemeyecek bir olayla karşı karşıya kaldı dünyada eşi benzeri az olan bir durum, Kaleci Gökhan’ın kendi kalesine gol atması maçın kırılma anlarından biriydi.
Bu noktada Ç.Rizespor takımının enerjisi bir anda çöker gibi oldu İlhan hocanın oyuncu değişikleri dahi buna çare olamadı. 
Daha sonraki dakikalarda Ç.Rizespor bir turlu topa sahip olamadı top devamlı Ankara takımının kontrolünde oynandı dolayısıyla oyunun son dakikalarında adeta gol geliyorum diye bas bas bağırken nitekim golde geldi.  
İlhan hocanın oyuncu değişiklerde enteresandı acaba hocanın da aklı kelecinin yediği gole mı takıldı kendini. Oyuncu değişiklerini sanki İlhan hoca değil de başkası yapmıştı.
Oyundan, D.Varesanovic ‘ı çıkardı  yerine Muammer’i aldı , I.Olawoyin’ı oynadığı sekiz numara pozisyonundan on numara pozisyonuna çekti  Muammer’i sekiz numara pozisyonu koydu ve Ç.Rizespor takımın basan koşan mücadele eden çabuk orta sahasını ağırlaştırdı .
Ankara takımının orta sahadaki ve dinamik adamları varken bu değişiklerde onlara dahada alan bıraktı.
Böyle olunca, bilindiği gibi J.Shelvey çok koşan topla adam eksilten çok mücadele eden bir oyuncu değil, buna Muammer de eklenince  Ç.Rizespor takımı orta sahası top tutamamaya başladı Muammer ağır ve etkisiz bir oyuncu top tutamayan mücadele de eksik kalan  tek oynayabilen topla etkili olamayan oyuncu  ,dolayısıyla orta saha tamamen Ankara takımının kontrolüne  geçmiş oldu.
Orta sahada oyunun her oyunun oynayan ofansif ve defansif Olawoyin serbest oynamaya başlayınca nere koşacağını şaşırdı çünkü orta saha yok oldu hücumda topla buluşamıyordu her iki tarafa koşmaya çabaları da yetemedi yalnız kaldı. 
Tabı o kalcının yediği golün sarsıntısı bir turlu kafalardan silinemedi, çünkü ben öyle düşünüyorum hocanın değişikleri şaşırdık ve  İlhan hocadan olmadık bir değişiklik daha geldi oyundan A.Gaichı alıp  M.Minchev oyuna alınca Ankara takımının ekmeğine yağ sürüldü neyi var neyi yok Ç.Rizespor takımın üzerine gelmeye başladı .
İlhan hoca oyuna bir stoper daha aldı solda çabuk hızlı Ankara takımını zorlayan bir hücum oyuncusunu daha dışarı alıp defanssa bir stoper daha sokunca Ankara’nın iştahı kapardı sağlı sollu yüklenmeye başladı neticede karambolden Ç.Rizespor golü  yedi.
İlhan hocanın oyundan aldığı oyuncular hücumu zayıflattı Ç.Rizespor takımının topa sahip olmasını tamamen bitirdi top Ankara takımına geçti çok rahat kazanılacak maçtan ancak bir puanla yetinildi.
Tabı ilhan hocanın yaptığı değişikleri eleştiriyoruz ancak ortada belli bir kadro var ,ha beldi değişiklerin bazı bölgelerini kullanmadan maçı bitirtebilirdi noktasını ortaya koymaya çalıştık ,yanı oyuncu değişikliği yapmak için da oyuncu değiştirilmemeliydi diye düşünenlerdenim ,İlhan hoca bu kadrodan her zaman söylediğimiz gibi şapkadan tavşan çıkarmış durumdadır.
Geldiğimiz nokta ya baktığımız Ç.Rizespor bu sezon  atanıyla tutanından çektiği kadar hiç kimseden çekmedi, öyle maçlar oldu inanılmaz hatalı goller yenildi öyle maçlar oldu inanılmaz goller kaçırdı .Belki ara transferde bir santrafor alınsaydı bu gün başka şeyler konuşuyor olurduk.

Önceki ve Sonraki Yazılar