Rize'den 2024 yılın ilk çeyreğinde 5 milyon 109 bin 641 dolar ihracaat

Rize'den 2024 yılın ilk çeyreğinde 5 milyon 109 bin 641 dolar ihracaat

RİZE'DEN YILIN İLK ÇEYREĞİNDE YAPILAN ÇAY İHRACATI, GEÇEN YILIN AYNI DÖNEMİNE KIYASLA DİKKAT ÇEKİCİ BİR ARTIŞ GÖSTEREREK YÜZDE 72'LİK BİR DEĞER ARTIŞIYLA 5 MİLYON 109 BİN 641 DOLARA ULAŞTI

Türkiye'nin çay üretim ve ihracatında önde gelen kenti Rize'den, bu yılın ilk çeyreğinde 17 farklı ülkeye toplamda 1315 ton çay ihraç edildi. Bu ihracatın toplam değeri ise 5,1 milyon doları buldu.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şaban Turgut, yapılan açıklamada, "2024 yılına çok güçlü bir başlangıç yaptık. Rize çayının dünya pazarlarında talep görmesi, ihracatımızı önemli ölçüde artırmamıza olanak sağladı. Bu olumlu trendin devam edeceğine inanıyor ve sektörümüzün daha da büyüyeceğine olan güvenimizi koruyoruz." şeklinde konuştu.

Rize çayının kalitesi ve lezzetiyle dünya çapında tanındığını vurgulayan Turgut, bu durumun ihracat rakamlarına olumlu yansıdığını belirtti. Ayrıca, çay sektörünün teknolojik gelişmelere açık olması ve sürekli olarak kaliteyi artırmaya yönelik çalışmalar yapmasıyla birlikte ihracatın daha da artacağına işaret etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.