Ayder'de Bayram Yoğunluğu

Ayder'de Bayram Yoğunluğu

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı turizm merkezlerinden Ayder Yaylası'nda Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanıyor

Çamlıhemşin Ayder Çevre ve Turizm Derneği Başkanı Ömer Altun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ayder'de dört mevsimin bir anda yaşandığını, özellikle sonbahar aylarına girildiği bu mevsimde her rengi görmenin mümkün olduğunu söyledi.

Doğal güzelliklerin yanı sıra Termal tesislerin bulunmasının Ayder'in değerini ve albenisini artırdığını ifade eden Altun, "Dokuz günlük bayram tatili nedeniyle Çamlıhemşin ve yaylalarında büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası da yerli ve yabancı turistlerle doldu. Oteller bayram tatili boyunca tamamen dolu" dedi.

Altun, günübirlik gelenlerle her gün binlerce kişiyi ağırlayan Çamlıhemşin'de araç yoğunluğu da yaşandığını anlatarak, "Ayder Yaylası ve ilçe çıkışında araçlar uzun kuyruklar oluşturuyor. Çamlıhemşin ilçe merkezinde polis, Ayder'de ise jandarma trafik ekipleri gün boyu görev yaparak trafik akışını düzenliyor. İLçedeki tüm iş yerlerinde de önemli yoğunluk yaşanıyor. İlçedeki 5 fırın 24 saat çalışmasına rağmen yetiştiremiyor. Yoğunluğun hafta sonuna kadar sürmesini bekliyoruz" diye konuştu.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.