Zil kale'de çalışmalar başladı

Zil kale'de çalışmalar başladı

Rize Çamlıhemşin ilçesi`nin önemli tarihi yapılarından biri olan Zil kale, Çamlıhemşin kaymakamlığı tarafından hazırlanan projeyle ışıklandırma çalışması başlatılmıştı.

Hızlı bir şekilde başlatılan aydınlatma projesiyle vadiye daha güzel bir görüntü verecek olması hem Kale`ye olan ilginin ve ziyaretci sayısının artacağını belirten Çamlıhemşin Kaymakamı Hasan Gündoğdu;

``Çamlıhemşin ilçesi`nin gözde mekanlarından olan Zil Kale`nin aydınlatılmasıyla nostaljik bir görünüm almasını sağlıyoruz. Zil Kale çevresini gecesiyle de gündüz gibi yaşanabilir bir mekan haline getirmek amacıyla hazırladığımız “Kale-i Zir ve Çevresinin Aydınlatma Projesi” Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Fonu Kurulu Temsilciliğince kabul edilmesi ile hzılı bir şekilde çalışmasını başlattığımız projemizin sonuna yaklaştık. Aydınlatma ile ilgili gereken ayrıntıları yerinde inceleyerek projemizin yapımına başaldığımız ve Köylere Hizmet Götürme Birliği ile yürüttüğümüz başarılı çalışmanın neticesini aldık. Çok yakında Kale`yi aydınlatarak farklı bir görüntüye kavuşturacağız`` dedi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.