Zeki Mayi'den Fabrikanın Yıkılmasına Tepki

Zeki Mayi'den Fabrikanın Yıkılmasına Tepki

MHP Rize il başkanı Zeki Mayi,Taşlıdere çay fabrikasının yıkılmasına tepki göstererek bu yapılanların çaykur’un Özelleştirilmesinin alt yapısı olduğunu, Çaykur’un bilinçli iflas ettirilmek istendiğini belirtti.

Çay işletmeleri genel müdürlüğü tarafından Güneysu çay fabrikasının yıkılıp yerine İmam hatip Lisesi yapılması sonrası bu kez çaykur’a ait taşlıdere çay fabrikasının RTEÜ’ne devredilmesi nedeniyle yıkım kararının çıkartılması bölgedeki çay üreticilerinin tepkilerine ve üreticilerin protestolarına neden olmuştu.

Bir araya gelen onlarca çay üreticisi Geçen hafta yıkım kararı çıkartılan Taşlıdere çay fabrıkası önüne topkanarak yeni bir fabrika yapılmadan fabrikalarını yıktırmayacaklarını içerisinde iki kez 2 kez protestolarına sahne oldu.

Çaykur ve hükümetin uygulamış olduğu yanlış politikalar sonucu her geçen gün iflasın eşiğine götürülmektedir. Siyasal iktidar çaykur’u gözden çıkardı. Bunun açık örneğini son günlerde çaykur’un hayata geçirmeye çalıştığı uygulamalardan görmek mümkündür.

Bugün Taşlıdere çay fabrikasını ortadan kaldırıp yerine başka bir fabrika yapmaması Rize halkının büyük tepkisine neden olmaktadır. Bizde MHP teşkilatları olarak, bu tepkilere kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Özellikle çay kanununa karşı başlatmış olduğumuz çalışmalarla 9. Kalkınma planı içerisinde 2007-2013 yılları arasında özelleştirilecek olan Çaykur’un, bu politikalarının üreticimize zarar vereceğini günlerce anlatmaya çalışmıştık.

Bugün görüyoruz ki Güneysu Çay Fabrikası kapatılmıştır. Güneysu çay fabrikası Ulucami Çay Fabrikasına taşınarak, Güneysu da iki fabrika teke düşürülmüştür. Adı da ‘biz burada kapasite artırımı yapıyoruz, 150 ton kapasitesi olan fabrikayı 250 ton’a çıkaracağız, müstahsilimizin sıkıntılarını gidereceğiz’. Hal bu ki bundan evvelki hükümetler çay politikaları hakkında her ne kadar yanlış politikalar ortaya koymuşsalar da Zihni Derin Çay fabrikasının yerine hemen Çiftekavak’da ikinci bir fabrikayı yapmak suretiyle ikinci dönem imalata yetişecek şekilde fabrikayı hayata geçirmişlerdir.

SIRADA YIKACAĞINIZ HANGİ FABRİKA VAR?

Çaykur’u özelleştirmeyeceğiz diye Rize’ye geldiğini söyleyen Sayın Sütlüoğlu’na biz buradan sesleniyoruz. Güneysu Çay Fabrikası’nı yıktınız, yerine bir fabrika yapmadınız. Şimdi geldiniz Taşlıdere Çay Fabrikasını yıkıyorsunuz, yerine Salarha Deresi’nde Çorapçılar Mahallesi’nde, Taş Ocağı’nın olduğu yerde bir fabrikayı yapmanız gerektiği halde, neden fabrikayı yapmadan bu fabrikayı yıkıyorsunuz ve sırada hangi fabrikalar var?

ÖZELLEŞTİRMENİN ALT YAPISINI HAZIRLIYORSUNUZ!

Hangi fabrikaların içerisinde, yemekhaneyi, güvenliği özelleştirerek özelleştirmenin alt yapısını hazırlıyorsunuz. Biz size buradan yine bazı önerilerde bulunmak isityoruz. Çayı özel ürün statüsüne alın dedik duymadınız. Denetim belgesini hayata geçirin demiştik duymadınız. Çay kaçağını organize suçlar kapsamına alın dedik duymadınız. Çıkıp on binlerce çay üreticisinin gözünün içerisine baka baka  “çaykur 2012 yılı çay alım kampanyası süresince 75 bin TL zarar etti” açıklaması yapıyorsunuz. Hani çaykur zarar etmeyen bir kurumdu ne olduda şimdi Çaykur’un 75 bin TL zarar ettiğini açıklıyorsunuz.

Bu açıklamayı yapmanız için size kim görev verdi? Göreve geldiğiniz yıllarda aldığınız iddia edilen 440 trilyon parayı ne yaptınız? Neden çaykur zarar etti?” yoksa bütün bu senaryolar çaykur’un özelleştirilmesi için yapılan senaryoların birimidir? çıkın bu gerçekleri Çay üreticilerine Rize halkına açıklayın. Bugünden sonra ki süreçte MHP olarak sizin yanlış çay politikalarınızı her fırsatta eleştireceğimizi ve karşınızda duracağımızı özellikle ifade etmek istiyoruz”dedi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.