Zekeriya Öz Önce Gürcistan'a Oradan Avrupa'ya Geçmiş

Zekeriya Öz Önce Gürcistan'a Oradan Avrupa'ya Geçmiş

Gürcistan'a geçtiği iddia edilen Zekeriya Öz'le ilgili yeni bir iddia gündemde: Yeşil pasaportu bulunan Zekeriya Öz Gürcistan'dan havayolu ile başka bir ülkeye geçmiş.

 Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç'in tutuklanmak üzere haklarında "yakalama kararı" verilmesi yönündeki talebini kabul etti. Başsavcılığın talebini değerlendiren mahkeme, Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmasına kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçlarından dolayı tutuklanmaları için "yakalama kararı" çıkardı. Eski Savcı Celal Kara ve Zekeriya Öz'ün dün gece Gürcistan'a geçiş yaptığı ve konu hakkında Gürcü polisine bilgi verildiği öğrenildi. Bir iddia da Öz'ün Gürcistan'dan Avrupa'ya geçtiği yönünde.

ÖZ TWEET ATTI

Zekeriya Öz, 12 saat önce de "Terörle mücadele etmiş hakim savcı polis tutuklatanlar şehitlerden akan kandan göz yaşından sorumlusunuz. Milletin kanından siyaseti bırakın" tweeti attı.


GÜRCİSTAN'DA DEĞİLMİŞ

Gürcistan'a kaçtığı söylenen ve hakkında yakalama kararı bulunan eski savcı Zekeriya Öz'ün Gürcistan'da olmadığı iddia edildi. Yeşil pasaportu bulunan Zekeriya Öz'ün istediği Avrupa ülkesine gidebileceği belirtiliyor.

Hakkında Yakalama Kararı Çıkartılan Zekeriya Öz Gürcistan'a Gitmiş
Hakkında Yakalama Kararı Çıkartılan Zekeriya Öz Gürcistan'a Gitmiş

ÖNCE GÜRCİSTAN SONRA AVRUPA

Hakkında yakalama kararı çıkan eski savcı Zekeriya Öz'ün Gürcistan'a geçtiği ortaya çıktı. Yeşil pasaportu bulunan Zekeriya Öz, Türkiye'den yurtdışına çıkamayacağı için Gürcistan'a karayolu ile geçti. Artvin Valisi Kemal Cirit de Zekeriya Öz'ün Gürcistan'a geçtiğini doğruladı. Yetkililer ise yeşil pasaportu bulunan Zekeriya Öz'ün Gürcistan'dan havayolu ile başka bir ülkeye geçtiğini iddia ediyor. Yeşil pasaport sahibi olan Öz'ün vize sorunu yok.

GÜRCİSTAN İLE "SUÇLULARIN İADESİ" ANLAŞMAMIZ YOK

Hakkında yakalama kararı çıkan Zekeriya Öz'ün de içinde bulunduğu 3 savcı için seferber olan Emniyet yetkilileri geniş çalışma başlattı. Gürcistan ile Türkiye arasında suçluların iadesi anlaşması yok.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.