Yol Yükseliyor Vatandaş Mağdur Oluyor

Yol Yükseliyor Vatandaş Mağdur Oluyor

Rize’de 2.etabı başlatılan 17 kilometrelik İyidere Kalkandere devlet karayolu duble yol çalışmaları aralıksız devam ediyor.Karayolları tarafından ihale edilen yol çalışmasında 3 köyün bağlantı yolu olan yerde bir menfezden dolayı yol yükseltilmeye başlandı.

Yapımı 4 yıldır devam eden farklı farklı projelerin çizildiği güzergahta yükseltilen yerde ise sorun sadece diğer noktalarda da bulunan bir menfez.Menfezden dolayı yükseltilen yol işyeri sahipleri çalışmaları da mağdur etmeye başlamış. Geçmiş dönemlerde yetkililerin yol aynı kottan yapılacağı söylenmesine rağmen şimdilerde ne olmuşsa yol yükseltilmeye başlanmış.
İşyerine yenileme yapmak için geçmiş yıllarda ilgililerle görüştüğünü kaydeden Şafak Torlak yolun eski kottan yapılacağını söylediler bende  bunun üzerine istasyonda yenileme çalışması yaptığını şimdilerde ise bir menfezden dolayı mağdur olduğunu kaydetti.
Sayın valime çağrıda bulunuyorum diyen Torlak birisi bize bu yolun neden yükseltildiğini anlatsın bizleri ikna etsin ne değişti de bu yol bir menfezden dolayı yükseltilmeye başlandı açıklamasını yaptı.
Yol için arazilerini veren vatandaşlarda bizlerde mağdur edildik arazimize gidecek yolumuz dahi yok menfezin geçtiği araziye yol yapılmak için mi biz mağdur ediliyoruz yetkililerden tatmin edici bir açıklama bekliyoruz dediler.
Çalışmalar jandarma nezaretinde gerçekleştirilirken kameralara yansıyan görüntüler ise durumu net bir şekilde özetlemeye yetiyor.Yolla aynı olabilecek bir menfezden dolayı yükseltilmek istenen mesafede harcanan para ve zaman kaybı ise işin cabası
Ortaya çıkan bu manzaradan sonra Rize valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun veya başka bir yetkilinin yolun yükseltilmesiyle ilgili yapacağı açıklama dikkatle takip ediliyor.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.