YÖK Başkanı Çetinsaya Rize’de

YÖK Başkanı Çetinsaya Rize’de

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof.Dr.Gökhan Çetinsaya, yaptıkları bölge toplantılarına ilişkin, "Bir, yükseköğretim strateji belgesi üzerinde çalışıyoruz."

Yükseköğretim Kurulu (yök) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, yaptıkları bölge toplantılarına ilişkin, "Bir, yükseköğretim strateji belgesi üzerinde çalışıyoruz. Bunun hem toplantıları hem çalıştayları devam ediyor. Onun ötesinde ikincisi, 'nasıl daha iyi bir yüksek öğretim sistemi olabilir' diye çalışmalarımız sürmekte" dedi.

Çetinsaya, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen Karadeniz Bölge Üniversiteleri Toplantısında yaptığı konuşmada, yök olarak üniversitelerde bölge toplantıları düzenlediklerini, ilk toplantının Mardin'de yapıldığını belirtti.

Bölge toplantılarının sekizincisini Rize'de gerçekleştirdiklerini ifade eden Çetinsaya, "Toplantıları dokuzuncusu ile Ankara'da bitireceğiz. Ankara'daki toplantının ardından bütün çalışmaları ve projeleri basınla paylaşacağız. Toplantılarda iki ayrı görüşme yapıyoruz. İlk önce öğrenci temsilcileri ile görüşüp, onların sorunlarını dinliyoruz. Ardından rektörlerimizle üniversitelerin, Yükseköğretim Kurulumuzun meselelerini görüşüyoruz. Çok verimli toplantılar oluyor. Toplantılara yök'teki yürütme kurulu üyesi arkadaşlar da eşlik ediyor" dedi.



Yök'ün iki ayrı çalışmanın içerisinde olduğunu vurgulayan Çetinsaşa, "Bir, yükseköğretim strateji belgesi üzerinde çalışıyoruz. Bunun hem toplantıları hem çalıştayları devam ediyor. Onun ötesinde ikincisi 'nasıl daha iyi bir yüksek öğretim sistemi olabilir' diye çalışmalarımız sürmekte. Bu toplantıların çalışmalarımızda oldukça verimli olacağını düşünmekteyim" diye konuştu.

Çetinsaya'nın konuşmasının ardından toplantı, basına kapalı devam etti.

Bölge toplantısına Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi, Avrasya Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi, Canik Başarı Üniversitesi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Ordu Üniversitesi ve Sinop Üniversitesi öğrenci konseyi başkanları ile rektörleri katılıyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.