Yeşilyurt şehitleri Anma Töreni

Yeşilyurt şehitleri Anma Töreni

Trabzon’un Araklı ilçesi Yeşilyurt mevkiinde 1916 yılında Ruslar’la çarpışan ve şehit düşen 87 Osmanlı askeri için anma töreni düzenlendi.

   Çay televizyonu ekranlarından canlı yayınlanan programa Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükcüoğlu, Araklı kaymakamı Adnan Tezcan, belediye başkanı Recep Çebi, belde belediye başkanı Hüseyin Kalaycı, ilçe müftüsü İlyas Öztel, daire müdürleri ve çok sayıda Yeşilyurtlu vatandaş katıldı.
 
   Yeşilyurt belediyesi ve ilçe müftülüğünün birlikte organize ettiği 1916 Yılında Ruslar tarafından şehit edilen 87 asker için gerçekleştirilen anma töreni saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.
    Ardından İlahiyat fakülteleri arası Türkiye kuranı kerimi güzel okuma birincisi Türk Tasavvuf musiki sanatçısı İlahiyatçı Hasan Lütfü Ramazanoğlu kuranı kerim okudu.
Yeşilyurt belde belediye başkanı Hüseyin Kalaycı, 3.sini düzenledikleri şehitleri anma törenine uzaktan ve kayından katılan bütün herkese teşekkür etti.


    İlçe müftüsü İlyas Öztel’de bu vatan için kanları akıtan bütün şehitlere rahmet dileğinde bulunarak
    Ardından Trabzon Belediyesi kanuni mehter takımı muhteşem gösterisini sundu.
Araklı belediye başkanı Recep Çebi ise, şehitlere ALLAH’tan rahmet dileyerek programda emeği geçenlere teşekkür etti.
    Trabzon Belediye Başkanı Dr Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da manevi değeri çok fazla olan törenin hazırlanmasında desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür etti.
Araklı Kaymakamı Adnan Tezcan ise anma programından etkilendiğini belirterek aynı acının tekrarlanmaması temennisinde bulundu.
   Program sonuna doğru öğrenciler şehitler için şiirler okudu.
    Plaket takdimi törenin ardından yapılan dualarla program sona erdi.



 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.