Yeniden yargılanmanın formülü

Yeniden yargılanmanın formülü

TBB Başkanı Feyzioğlu, Ergenekon sanıkları ile görüştü



Ergenekon ve Balyoz davalarında yeniden yargılama tartışmaları sürerken Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu görüşmelerini sürdürdü.

Geçen hafta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumartesi günü Başbakan Erdoğan ile görüşen Feyzioğlu, bugün Silivri'de Ergenekon sanıkları İlker Başbuğ, Bilgin Balanlı, Doğu Perinçek Tuncay Özkan ile görüştü.

Silivri Cezaevi'nin çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Feyzioğlu, yeniden yargılamanın formülünü üç maddede özetledi. Feyzioğlu, şunları söyledi:

En yetkili ağızlar yargının içinde bir paralel devlet oluşumu var demişse ve TSK'ya kumpas kuruldu diye en yetkili ağızlardan cümleler sarf edilmişse bizim bunu görmezden gelmemiz mümkün değildir. Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasına karar verilirken görülmemiş bir yanlışlık yapıldı. Bu mahkemelerin ellerindeki davaları bitirene kadar çalışmalarına karar verildi. Bugün ciddi hukuk trajedisi yaşanmaktadır. Yargının kendi onurunu temizleyeceği bir formül öneriyoruz:

- Özel yetkili mahkemeler tamamen kapatılacak.

- Özel yetkili mahkemelerde görülmüş ve Yargıtay'da görülmekte olan davaların bir kanun hükmüyle bozulmalı, yeniden yargılanma bu şekilde sağlanmalı.

- TBMM'de antidemokratik olduğu sabit görülmüş özel yetkili mahkemlerin kaldırılmasına karar verildiği Temmuz 2012 tarihinden sonra kesinleşmiş olan davalarda da yeniden yargılamanın yolu açılmalı.

Bu arada Başbuğ'un avukatlarının yaptığı tahliye talebi reddedildi.

Feyzioğlu'nun yarın Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile bir araya geleceği öğrenildi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.