Van'da şiddetli deprem

Van'da şiddetli deprem

Van'da 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerde de hissedildi. Vatandaşlar sokağa döküldü. Van'da bazı binaların çöktüğü bildirildi. Çok sayıda ölü ve yaralı var

Van ve çevresi bugün saat 13.41’de şiddetli depremle sallandı. Kentte telefonlar sustu, elektrikler kesildi. Deprem 25 saniye sürdü.

Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamaya göre, Van'da 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin yerin 5 kilometre altında olduğu kaydedildi.

Deprem, ABD Jeolojik Araştırma Merkezi'nin verilerine göre 7.3, Rauters haber ajansına göre ise 7.4 büyüklüğünde gerçekleşti.

Bu arada, depremin büyüklüğü, Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi’nde ise 7.0 olarak ölçüldü. Merkez üssü ise Van ile Muradiye arasında Erçek Gölü’nün kuzeyinde Akçift köyü olarak tespit edildi.

Deprem, Diyarbakır, Batman, Şırnak, Muş, Erzurum, Bingöl, Bitlis, Siirt, Mardin ile Irak’ın kuzeyindeki Duhok ve çevre yerleşim birimlerinde de hissedildi. Artçı depremler sürüyor.

7 KATLI BİNA ÇÖKTÜ

Merkez üssü Van’ın Merkez ilçeye bağlı Tabanlı köyü olan depremde, şehir merkezinde çöken binalar olduğu öğrenildi. Depremde kent merkezinde çok sayıda binanın çöktüğü belirtildi. Kazım Karabekir Caddesi’nde bulunan 7 katlı binanın çökmesi sonucu bazı vatandaşlar enkaz altında kaldı. İtfaiye ekipleri enkaz altındaki vatandaşları kurtarmaya çalışıyor.

Çok sayıda ölü ve yaralı olduğu, hastanelerin alarma geçtiği öğrenildi.

SADECE ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE 50 YARALI VAR

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, artçı sarsıntıların devam etmesi nedeniyle hastalar bahçeye taşındı. Depremdeki enkazdan yaralı kurtarılan yaklaşık 50 kişiye ilk müdahaleleri hastane bahçesinde yapılıyor.

Yaralılar arasında emniyet ve jandarma görevlileri de bulunuyor. Enkazdan çıkarılan ve henüz sayıları tespit edilemeyen diğer yaralılar ise askeri ve sivil ambulanslarla çevre illere sevk ediliyor.

İl merkezinde jandarma ile çevik kuvvet ekipleri, yıkılan binalara vatandaşların girmesini engellemek için güvenlik önlemi aldı.

AFET ÜSSÜ KURULUYOR

Başbakan Erdoğan Van'a gittiği bildirildi. Beşir Atalay, 'Tüm birimleri alarma geçirdik, afet yönetimi Van'da toplanacak' dedi. Erdoğan'ın talimatıyla bütün Bakanlar Van'a hareket ediyor.

ARAMA KURTARMA EKİPLERİ YOLDA

Muş ve Erzurum'dan Kızılay TIR'ları yola çıktı. Depremzedeler bu geceyi Kızılay çadırlarında geçirecek. Bu arada Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Erzurum’dan 30 kişilik arama kurtarma ekibi ile sağlık ekiplerinin Van’a doğru yola çıkarıldığını söyledi. Vali Öztürk, ayrıca ikinci ekibin hazırlandığını, havalimanında ise hazırlıkların sürdüğünü kaydetti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.