Van'da eksi 2 derecede açık hava banyosu

Van'da eksi 2 derecede açık hava banyosu

Van'da depremzedeler soğuk havaya rağmen çocuklarını gündüz saatlerinde eksi 2 derecede yıkamaya çalışıyor.

Van’da yaşanan deprem felaketinin ardından bir yandan yaralar sarılmaya çalışılırken artçı depremler korkutuyor. Birçok vatandaş binalara girmeye giremiyor, esnaflar tezgahlarını sokaklara kuruyor.
ÇOCUKLAR DIŞARIDA YIKANIYOR

Hayatlarında ilk kez çadır kurmak durumunda kalan vatandaşlar, çadır kurmada birbirlerine yardımcı olmaya çalışıyor. Özellikle çocuklarının kış şartları ve soğuk nedeniyle çeşitli hastalıklara maruz kaldığını belirten Vanlılar, etkin önlemler alınmasını istiyor. Bazı aileler, soğuk havaya rağmen çocuklarını gündüz saatlerinde yıkamaya çalışıyor. Gündüzleri çocuklar için oyun alanı gibi olan çadır kentler gece ayazı ile suskunluga bürünüyor. Çadır kentlerden soğuk yüzünden uyuyamayan çocukların ağlama sesleri yankılanıyor.

Van’da sert kış koşulları çadır kentlerdeki çocukları vurdu. Çocuklar bronşit ve üst solunum yolu enfeksiyonu gibi hastalıklarla karşı karşıya. Çadır kentlerde yaşayan aileler çocuklarının sağlığı konusunda endişeli. Sert kış koşulları ve özellikle gece eksi 14’e kadar düşen hava sıcaklığı nedeniyle çocuklar bronşit ve üst solunum yolu enfeksiyonu gibi hastalıklarla karşı karşıya. Depremzedelere soğuğa karşı elektirikli ısıtıcı ve katalitik soba verilmiş olsada bez çadırlar kış koşullarına uygun olmadığı ısınmak mümkün olmuyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.