Utanç ifadeleri

Utanç ifadeleri

13 yaşındaki kıza tecavüz edenlerden şok ifadeler.

13 yaşındaki ilköğretim öğrencisi kıza tecavüz eden sanıklar ifadelerinde “Büyük gösteriyordu. Yaşını söylemedi, parayla birlikte olduk” dediler

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde ilköğretim okulu öğrencisi 13 yaşındaki Ö.Y. ile 29 kişinin cinsel ilişkiye girdiğinin ileri sürülmesi ve gözaltına alınanlardan 8’inin tutuklanması ilçede şok etkisi yarattı. Tutuklananlardan bazıları Ö.Y.’nin yaşını söylemediğini, daha büyük gösterdiğini, ayrıca para karşılığı birlikte olduklarını öne sürdü. Devlet korumasına alınan Ö.Y. ile ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de Twitter sayfasında, ’Müdahillik talebinde bulunduk’ açıklaması yaptı.

Skandal, Gölcük’te ilköğretim okulu öğrencisi Ö.Y.’nin, okul arkadaşlarıyla konuşurken, bazı erkeklerle cinsel ilişkiye girdiğini ağzından kaçırmasıyla ortaya çıktı. Okulda bazı öğrencilerin de Ö.Y. ile ilişkiye girdiği ileri sürülürken, öğretmenlerin Ö.Y.’in annesiyle görüşmesi üzerine olay yargıya intikal etti. Tutuklananlar arasında ilçenin tanınmış ailelerinin çocukları ile yakınlarının bulunduğu belirtildi. Ancak bu kişilerin kimlerin yakını olduğu açıklanmadı.

Halen cezaevinde bulunan 8 kişi ifadelerinde suçlamaları kabul etmedi. Ö.Y. ile para karşılığında ilişkiye girdiklerini öne süren şüpheliler, kızın yaşından büyük gösterdiğini savundu. Tutuklananların şüphelilerin yakınlarının ise çok sayıda avukat tuttuğu belirtildi.



Astsubay da kabullenmedi

VATAN, küçük kızın ismini verdiği astsubay U.A.’nın ifadesine ulaştı. U.A., ifadesinde, Ö.Y.’yi tanımadığını söyleyerek, bir tanıdığının oğlu olan lise öğrencisinin bir gece yarısı evine geldiğini belirterek, “Gelebilirsin dedim. Üç kişiydiler. Yanında bir arkadaşı ve bir de Ö.Y. adlı kız vardı. Oturma odasına geçtik. Bir ara lavaboya gideceğiz diye odadan çıktılar. Ben televizyon izliyordum. 10-15 dakika yoklardı. Sonra gelip biraz oturup kalktılar. Benim bu olayla bir ilgim yok.” dedi.

Ö.Y. devletin koruması altında

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Twitter sayfasındaki açıklamasında şunları yazdı, “Gölcük’teki kız çocuğunun başından geçen olaylarla ilgili Bakanlık olarak müdahillik talebinde bulunduk. Hukuk Müşavirliğimizin Bakanlık görev alanımızdaki pek çok konuda müdahil olmasıyla mağdurun hakkını koruyor, kararlığımızı gösteriyoruz. Görev alanımızdaki davalarda Hukuk Müşavirliğimiz mağdurlardan yana davalara müdahil oluyor. Örneğin ABD’li Sarai Sierra ve Samatya’daki cinayeterde de Bakanlığımız şu anda müdahil.”

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.