Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı Tünel Kazılarının Tamamlanması Töreni'ne katıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı Tünel Kazılarının Tamamlanması Töreni'ne katıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 8,4 kilometre uzunluğundaki Bakırköy- Kirazlı Metro Hattında tünel kazı çalışmalarının tamamlandığına dikkati çekti ve projenin toplam ilerleme oranının yüzde 70’e ulaştığını açıkladı

Bakırköy-Kirazlı Metro Hattının 25 yıllık projeksiyondaki ekonomik kazancının 6 milyar dolar olduğuna vurgu yapan Karaismailoğlu, “Sadece bu ekonomik kazanç dahi gerçek anlamda kimin İstanbul için çalıştığının en güzel göstergesidir” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı Tünel Kazılarının Tamamlanması Töreni'nde konuştu; "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, halkımızın ulaşım ihtiyacını en hızlı, en konforlu ve en ekonomik biçimde karşılamak için hizmet üretmeye, tüm Türkiye de olduğu gibi İstanbul’u da demir ağlarla örmeye devam ediyoruz. Özellikle büyük şehirlerimizdeki nüfus ve araç sayısındaki artış ile birlikte trafik problemi de artıyor. Bu sorunu aşabilmek için de raylı sistemlerin yaygınlaştırılması son derece önemli. Metro, tramvay gibi kolay ve hızlı ulaşım denildiğinde akla ilk gelen sistemlerdir. Bakanlık olarak özellikle büyük şehirlerde yaşayan vatandaşlarımızın trafikte zaman kaybetmemeleri için pek çok önemli kentiçi raylı sistem projesini hayata geçirdik" ifadelerini kullandı.

103,3 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA 7 AYRI GÜZERGAHTA ÇALIŞMALARIMIZ VAR

adil-karaismailoglu-1.jpg

AK Parti hükümetleri döneminde yapılan bu çalışmaların yaşama ne denli hız kattığını, konfor getirdiğinin hep birlikte tecrübe edildiğini kaydeden Karaismailoğlu, "Yenilerinin yapımına da süratle devam ediyoruz. Bakanlık olarak ülke çapında 14 projede toplam 185 kilometre uzunluğunda kentiçi raylı sistem hattı inşaatına devam ediyoruz. Konforu ve hızı milletimizle buluşturmak için büyük bir motivasyonla çalışıyoruz. Mega kentimiz, kadim şehrimiz İstanbul, ülkemiz nüfusunun 5’te 1’inden fazlasına ev sahipliği yapıyor. Bu güzel şehrin de İstanbullunun da yükünü hafifletmek bizim için çok önemli. O nedenle, dünyanın gözbebeği İstanbul’umuzu baştanbaşa modern raylı sistem ağlarıyla donatıyoruz. Pendik (Tavşantepe)-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı, Başakşehir-Çam Sakura Şehir Hastanesi - Kayaşehir Metro hattı, Küçükçekmece (Halkalı)-Başakşehir-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro hattı, Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca -Bosna Bulvarı Raylı Sistem Projesi, Zeytinburnu(Kazlıçeşme)-Fatih (Sirkeci) Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi, Beşiktaş(Gayrettepe)-Kağıthane-Eyüp Kemerburgaz-Eyüp(Göktürk)- İstanbul Havalimanı Metro hattı ve bugün sizlerle bir araya geldiğimiz Bakırköy(İdo)-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı’nın da dahil olduğu tam 103,3 kilometre uzunluğunda 7 ayrı güzergahta çalışmalarımız hummalı şekilde devam ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

adil-karaismailoglu-13.jpeg

İSTANBUL’A RAYLI SİSTEM AĞININ YÜZDE 50’SİNDEN FAZLASINI BAKANLIĞIMIZ KAZANDIRACAK

Büyük bir gururla milletin hizmetine sunulan asrın en önemli projesi Marmaray ile Levent-Hisarüstü Metrosu’nun toplam uzunluğunun 80 kilometredir olduğuna işaret eden Karaismailoğlu, şöyle devam etti;

“İstanbul’da yapımı devam eden metro projelerimiz de tamamlandığında, 263 kilometre olan İstanbul’un raylı sistem ağı 366,3 kilometreye yükselecek. Böylece; İstanbul’da raylı sistem ağının yüzde 50’sinden fazlasını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yapmış olacak. Bir arada olduğumuz, tünel kazı çalışmaları tamamlanan Bakırköy- Kirazlı Metro Hattımız 8,4 km uzunluğunda. Hattımız, Bakırköy Sahil (İDO) - Özgürlük Meydanı, İncirli, Haznedar, İlkyuva, Yıldıztepe, Molla Gürani olmak üzere 7 istasyonu kat ederek mevcut Bağcılar Kirazlı İstasyonu’nda son bulmaktadır. Yapımı yine bakanlığımız tarafından devam Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro hattı da bu hattın uzantısı olup o da tamamlandığında Bakırköy sahilden Başakşehir Kayaşehir’e kadar kesintisiz metro hattı tesis etmiş olacağız. Ayrıca, Halkalı- Havalimanı hattını da yaptığımız da havalimanı bağlantısı sağlanmış olacak. Günde 1 milyon İstanbullunun seyahat edebileceği hattımızın işletmeye alınması ile Kayaşehir-Bakırköy Sahil İDO arası seyahat süresi 39 dakika, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi – İncirli arası seyahat süresi 31 dakika, Başakşehir(Metrokent)-Özgürlük meydanı arası seyahat süresi 30 dakikaya inecek. Projemizin toplam ilerleme oranı bugün itibariyle yüzde 70’e gelmiştir. Şehrin çalışma ve zemin koşullarının zor olduğu bir kesiminde çalışıyoruz. Bu zorlu koşullara rağmen tünel kazılarını tamamlamanın haklı gururu ve sevinci içerisindeyiz. Yeraltında tünel kazan dev köstebekler gibi çalışan 2 TBM, yani tünel açma makinalarımız Kirazlı istasyonuna ulaştı. 13,5 kilometre TBM ve 3,5 kilometre klasik tünel açma metodu ile olmak üzere toplam 17 kilometre tünel kazısını bitirdik. Aynı anda, tünelin iç kaplama betonunu oluşturan ve segment beton elemanların montajını tamamladık. Tünellerdeki 17 kilometrelik demiryolu ray montajının 5 kilometresi tamamlandı.”

adil-karaismailoglu-14.jpeg

105 BİN METREKARE YAPI ALANININ YÜZDE 67’Sİ TAMAMLANDI

Ayrıca, 7 istasyonda toplam 105 bin metrekare yapı alanının yüzde 67’sinin tamamlandığını aktaran Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “İstanbul’un en yoğun yerleşim alanlarından birinde ve zor zemin koşullarında çalıştığımız projede, 7 gün 24 saat tünel ve çevredeki binaların emniyetini kontrol edecek ölçüm mekanizmalarını kurup, takip ederek hassas bir çalışma yürüttük. İstasyon ince işleri, betonarme, elektromekanik, sinyalizasyon imalatları gibi çalışmalarımızı, bir yıl içinde İstanbul’a yeni bir hat daha kazandıracak olma heyecanıyla aralıksız sürdürüyoruz. Azimli çalışmalarımız, devlet aklıyla yapılan planlamalar, sektörle, üniversitelerle yaptığımız iş birlikleri ve ortak akıl çalışmaları meyvelerini veriyor” diye konuştu.

14 MAYIS’TA RİZE-ARTVİN HAVALİMANI’NI CUMHURBAŞKANIMIZIN TEŞRİFLERİYLE AÇIYORUZ

“Sadece son 1,5 ayda Türk mühendisliğinin gurur projelerinden olan, dünyanın en uzun asma köprüsü 1915 Çanakkale Köprüsü’nü 4 yıl gibi kısa bir sürede hızla tamamladık, milletimizin hizmetine sunduk” diyen Karaismailoğlu, hemen peşinden Tokat’ı havalimanı ile buluşturduklarını; böylece Türkiye’ye 57. Havalimanını kazandırdıklarını söyledi. Ardından her hafta Anadolu da hepsi bölgesinde son derece önemli olan açılışlar yaptıklarını anlatan Karaismailoğlu, “Ve önümüzdeki Cumartesi günü de Türkiye’mizin 2’inci, dünyanın ise 5’inci denize dolgu havalimanı olan Rize-Artvin havalimanını milletimizin hizmetine sunacağız. 14 Mayıs’ta Rize-Artvin havalimanını Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle açıyoruz” ifadelerini kullandı.

EKONOMİK KAZANÇ DAHİ KİMİN İSTANBUL İÇİN ÇALIŞTIĞININ EN GÜZEL GÖSTERGESİDİR

Konuşmasında hız ve konforu vurgulayan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, bu iki sözcüğün, sıradan kavramlar olmadığını kaydetti. Türkiye’nin dört köşesinde hem de güzel İstanbul’da yapılan eserlerle hıza ve konfora odaklandıklarına dikkati çeken Karaismailoğlu, “Biliyoruz ki bu hizmetlerin ekonomimize sağlayacakları katma değer ile milletimize daha pek çok hizmet sunulmasına vesile olacaklar. Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı’mızın da İstanbulluların seyahatine getireceği kolaylığın yanı sıra, ekonomik fayda açısından çok önemli getirileri olacaktır. Bakırköy-Kirazlı Metro Hattının 25 yıllık projeksiyondaki ekonomik kazancı; karayolu bakım ve işletme kazancı 2,4 milyar dolar, zaman kazancı 3,6 milyar dolar olmak üzere toplam 6 milyar dolarlık tasarruf sağlayacağız. Sadece bu ekonomik kazanç dahi gerçek anlamda kimin İstanbul için çalıştığının en güzel göstergesidir. Bakın, şu anda İBB'nin de devam eden yaklaşık 100 kilometre raylı sistem hattı var. Daha önce başlanmış hatlar. Önceki dönemimizde başlattığımız projeler. Yerel yönetimlerin en önemli görevi vatandaşına güvenli, konforlu, ekonomik bir toplu ulaşım sistemi sunmaktır. Maalesef 3 sene geçmesine rağmen kayda değer bir çalışma bulunmamaktadır. Bizler ise 2023 yılına kadar İstanbul’da devam eden 103 kilometre metro inşaatının tamamını bitirip İstanbulluların hizmetine sunacağız. Hatta, bu yaz sonuna kadar; Pendik Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattını, İBB yapmadığı için 2 yıl önce bakanlık olarak devraldığımız Başakşehir Metrokent - Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro hattını, Kağıthane İstanbul Havalimanı Metro hattını hizmete açacağız. İstiyoruz ki herkes millete hizmette yarışsın ama maalesef ortada adam akıllı bir şey yok” değerlendirmesinde bulundu.

MİLLETİMİZİN TERAZİSİ HASSASTIR

“Milletimizin terazisi hassastır, İstanbul’daki beceriksizliği izlemektedir” diyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, gerekli yanıtın sandıkta verileceğini söyledi. Günübirlik tartışmalar yerine, Türkiye’yi ve İstanbul’u geleceğe taşıyacak mega projelere, millete en iyisini sunmaya, sadece bugünü değil, geleceği aydınlatacak eserler yapmaya odaklandıklarını anlatan Karaismailoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı;

“Marmaray, Avrasya Tüneli, İstanbul Havalimanı, Çamlıca Kulesi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu, İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı ve metro projelerimiz gibi tüm dünyanın gıptayla baktığı projeler ile İstanbul’u bambaşka bir noktaya taşıdık. Biz, bu dev eserler ve simge yapılar ile İstanbul’u çok kıymetli bir marka şehre dönüştürdük. İstanbulluların yaşam kalitesini yükselttik. Kimsenin şüphesi olmasın İstanbul’u geleceğe taşıyacak proje ve yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. 20 yılda İstanbul’a ve Türkiye’ye çağ atlattık. Bununla da yetinmeyeceğiz. Bizim işimiz, hizmettir; bundan şaşmayız.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.