Türkiye genelinde soğuk hava etkisini arttıracak

Türkiye genelinde soğuk hava etkisini arttıracak

Kıyılar hariç bütün bölgelerde buzlanma ve don olayları yaşanması bekleniyor.

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için Perşembe gününe dikkat çekti ve 'yoğun kar yağışı' uyarısı yaptı. Meteoroloji'den sonra bir uyarı da AKOM'dan geldi. AKOM, Perşembe günü başlaması beklenen kar yağışının fırtına eşliğinde olacağını tahmin ettiklerini açıkladı.

 
Meteoroloji'den alınan bilgiye göre yurdun geneli çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı ile İstanbul, Tekirdağ, Trabzon, Gümüşhane, Erzincan, Bingöl, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Hakkari çevreleri ile Kırklareli’nin kıyı ve Diyarbakır’ın kuzey kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.KIYILARDA YAĞMUR, İÇ KESİMLERDE KAR VAR
Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur iç kesimlerde karla karışık yağmur ve genellikle kar şeklinde olacağı ve Marmara’nın doğusunun iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu’nun güney ve batısı, Toroslar Mevkii ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yoğun kar, Akdeniz kıyı kesimi, Batı Karadeniz kıyıları, Muğla ve Kocaeli ile Sakarya’nın kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor.
 
BUZLANMA VE DON
Kuzeydoğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile sabah ve gece saatlerinde Göller Yöresi ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.
 
Meteoroloji'den alınan bilgilere göre 5 günlük hava durumu şu şekilde;

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.