Türkçe Olimpiyatları Rize’de Yapılacak

Türkçe Olimpiyatları Rize’de Yapılacak

Ankara’da bulunan Rize Dernekleri Federasyonu’nu ziyaret eden Karal, Türkçe Olimpiyatları’nın bu yıl Rize’de yapılacağını söyledi.

Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Dernekleri Federasyonu’nu ziyaret ederek, Federasyon’un faaliyetleri ve bu yıl 3’üncüsü yapılacak olan Rize Tanıtım Günleri ve ‘TurkishTea’ projesi hakkında bilgi aldı.

‘Çayın Başkenti Başkentte’ sloganıyla yola çıkılan Rize Tanıtım Günlerinin 3′üncüsünün AKM’de 2-5 Mart tarihlerinde yapılacağını kaydeden Federasyon Başkanı Dr.Süleyman Basa, Rize Milletvekili Hasan Karal’a etkinlikle ilgili tüm detayları anlattı. Basa, ayrıca Federasyon’un organizasyon yapısı, faaliyetler ve projelerle ilgili geniş kapsamlı bilgi vererek, “Sayın Milletvekilimizin Federasyonumuz’u ziyaretinden büyük bir memnuniyet duyduk” dedi.


Ziyareti ile Federasyon’un çalışmalarını daha yakından görme imkanı bulduğunu söyleyen Karal, Ankara’da yapılan çalışmalardan memnun kaldığını ifade ederek, Ankara’daki hemşehrilerinin dayanışma içinde, başarılı çalışmalara imza attıklarını görmekten ayrıca mutlu olduğunu ve her türlü desteğini vereceğini ifade etti. Rize’de yapılan projelerden de bahseden Milletvekili Hasan Karal, bu yıl Türkçe Olimpiyatlarının Rize’de yapılacağı müjdesini verdi.

Rize Dernekleri Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, Karal’a, ziyareti sırasında, çayın markalaşması ve Türk Çayının uluslararası tanınırlığını artırma adına yapılan TurkıshTea projesi hakkında da ayrıntılı bilgi verildiği ifade edilirken, Karal’ın, her platformda Rize çayının tanınması konusunda çalışan bir milletvekili olarak, çay için geliştirilen Turkishtea projesini de desteklemesinin istendiği belirtildi.



Toplantıya, Ankara’da konuk olarak bulunan İstanbul RİDEF Başkanı Ahmet Yurtman ve Başkent Öğretmenevi Müdürü Servet Akarsu’nun yanı sıra, Federasyon Başkan Vekili ve Gazi Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Reşat Kasap, Çayeli Derneği Başkanı Fatih İslam Karaoğlu, Çamlıhemşin Derneği Başkanı Metin Gültan, Güneyce Vakfı Başkanı Kamil Günaydın, Hemşin Derneği Başkanı Musa Abay, İkizdere Derneği Başkanı Hızır İnan, Kalkandere Derneği Başkanı Hızır İNAN, Pazar Derneği Başkanı Bahattin Bozkurt, Rize Çay Spor Kulübü Başkanı Sedat Karataş, Riskuder Başkanı Bekir Yılmaz, Kadın Kolları Başkanı Yadigar Kayıkçı, Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Şentürk ile Federasyon ve dernek yönetim kurulu üyeleri İsmail Hakkı Yazıcı, Kemal Ceylan, Mustafa İlker, Abdullah Kekin, Nurdan Baş da katılarak kendi ilçeleri ve dernekleri ile ilgili önemli gördükleri hususları ilettiler.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.