Tulum ve Müzik Festivali Rize'de Başladı

Tulum ve Müzik Festivali Rize'de Başladı

Her yıl Rize ve Artvin illerinin ilçelerinde gerçekleştirilen Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali 3. sünün startı verildi.

Rize'de başlayan etkinliklerde öncelikle Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’yı ziyaret eden ekipler burada hediyelerini takdim etti ve Bakırcı'ya kendi kültürlerini anlattılar. Daha sonra Vali Yardımcısı Hakan Burak Uz’un da makamın da ziyaret eden ekipler burada da çeşitli hediyelerini takdim etti. Burada Uzun süre Vali yardımcısı ile sohbet eden ekiplere Çay ikram edildi.

Açılış korteji ile Rize cumhuriyet meydanından harekete geçen kalabalık gruplar kendi enstrümanları ve ilginç kostümleri ile Rizeli vatandaşların dikkatini çektiler.

Daha sonra kendileri için hazırlanmış sahnede sırasıyla Makedonya, Bulgaristan,Arhavi Gençlik Merkezi, Sırbistan, Romanya, Gürcistan, Ankara Üniversitesi ve Osetya kendi yörelerinden danslarını sergiledi.


Her yıl bir çok ulustan dansçı ve müzisyenin katılımıyla gerçekleştirilen festival bu yıl 6 ülkeyi ağırlıyor.Türkiye’ den de Katılan halk oyunları ekipleri ile 8 i bulan dans ekipleri Sırasıyla sahne alırken aynı zamanda katılımcılara unutulmayacak bir dans ve müzik ziyafeti sunuyor.

Etkinlikler Rize’nin Fındıklı, Çayeli ilçeleri’nde, Artvin’in Murgul,Borçka ve Arhavi ilçelerinde devam edecek.6 gün boyunca sürecek festivalin Final Gecesi Rize’nin Fındıklı İlçesinde Gerçekleştirilecek.










Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.