Teröristler Mardin'de jandarma karakoluna saldırdı

Teröristler Mardin'de jandarma karakoluna saldırdı

Mardin'in merkez Artuklu ilçesine bağlı Cevizli köyündeki jandarma karakoluna PKK'lı teröristlerin saldırısında 2 asker şehit oldu, 1 köylü kadın hayatını kaybetti. Valilik 3'ü ağır 7 askerin yaralandığını açıklarken, TSK "1'i ağır 12 yaralı asker var" dedi. İHA'ya göre ise, 21'i asker, 4'ü sivil 25 kişi yaralandı

- Mardin'in merkez Artuklu ilçesine bağlı Cevizli Köyü Jandarma Karakolu'na bugün öğle saatlerinde PKK'lı teröristlerin bomba yüklü kamyonetle düzenlediği saldırıda 2 asker şehit oldu, 1 köylü kadın hayatını kaybederken, 7 asker yaralandı. Şiddetli patlamada karakol binası ile köydeki bazı evlerde hasar meydana geldi, hayvanlar telef oldu. 

- Teröristlerin karakolda görevli askerlerin dikkatlerini dağıtmak için önce roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtıkları, daha sonra ise içerisinde yaklaşık 8 ton bomba bulunan kamyonla saldırıyı gerçekleştirdikleri öğrenildi.

- Valilik 3'ü ağır 7 askerin yaralandığını açıklarken, TSK yaralı asker sayısını 12 olarak verdi... İHA ise "21'i asker, 4'ü sivil olmak üzere 25 yaralı var" dedi

- Saldırıda şehit olan askerlerinden birinin astsubay, diğerinin de er olduğu öğrenildi. Hayatını kaybeden sivil vatandaşın ise Rahime Korul olduğu belirtildi. 

Mardin'in merkez Artuklu İlçesi'ne bağlı ve yaklaşık 20 kilometre mesafede bulunan Cevizli Köyü Jandarma Karakol Komutanlığı'na teröristler bugün saat 12.45'de bomba yüklü kamyonetle saldırı düzenledi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.