Temizel Sert Çıktı

Temizel Sert Çıktı

MÜSİAD Rize Şube Başkanı Cem Temizel, çay sektöründe yaşanan sorunlara kalıcı çözüm getirilmesi için sektörün tüm aktörlerinin biraraya gelmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

MÜSİAD Rize Şube Başkanı Cem Temizel, çay sektöründe yaşanan sorunlara kalıcı çözüm getirilmesi için sektörün tüm aktörlerinin biraraya gelmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Temizel, kişisel çıkarlar, kısa vadeli kâr hesapları yerine uzun vadeli toplumsal çıkarların gözetilmesi ve sektör temsilcilerinin samimi olarak sorunların çözümü için katkı vermesi gerektiğini ifade etti.


Kanuna Karşı Çıkanlar Nerede!
 
Yaptığı açıklamayla, yaş çay sezonun daha yeni açılmasına rağmen müstahsilin yaşamış olduğu mağduriyetin, bir kez daha ama artık ertelenemeyecek bir şekilde çözüm arayışları aşamasında sektörün aktörlerini durum değerlendirmesi yapma noktasına getirdiğini kaydeden MÜSİAD Rize Şube Başkanı Cem Temizel, “Sezon açılır açılmaz Çaykur’un alım politikası, bunun yanında özel sektörün neredeyse yarı fiyatına yaş çay alımı yapması müstahsili isyan noktasına getirmiştir. Gelinen bu noktada özellikle yetkili kişi ve kurumların yaşanan sıkıntılar ya da üreticinin mağduriyetini giderme noktasında elle tutulur tek bir çözüm önerisi ortaya koymamaları, artık üreticilerin sabrının tükenmesine sebep olmuştur. Çay sezonunun açılması ile yaşanan bu olumsuzluklar 2. ve 3. sürgünde daha büyük sıkıntılar yaşanabileceği noktasında bizleri derin düşüncelere sevk etmektedir” dedi.
 
Deniz tükendi!
 
Kaçak çay konusunun artık kanayan bir yara haline gelmesinin, bu sorun karşısında kalıcı ve etkin çözümler üretilmemesinin, Çaykur’un günün şartlarına ve sezonun açılışına hazırlanmamasının, özel sektörün sıkıntılara çözüm üreteceği ve taşın altına elini koyacağı yerde yangına körükle gitmesinin artık kafaları kumdan çıkarma zamanın geldiğini gösterdiğini ifade eden Temizel, “Artık deniz tükenmiştir, palyatif çözümlerle günü kurtarma zamanı geçmiştir” dedi.
 
Temizel, şöyle devam etti:
 
“İki yıl önce bu olumsuzlukların yaşanacağına işaret edilmesine ve çayımızın geleceği için bir çay kanunu hazırlama çalışmalarına rağmen sadece kişisel çekişmeler yüzünden fotoğrafın bütününe bakmayıp kişiler üzerinden bu çalışmalara karşı çıkıp sümen altı edilmesine sebep olanların bugünlerde ortalıkta görünmemeleri de işin en acı tarafıdır. O günlerde müstahsilin haklarını koruyoruz bahanesiyle bu çalışmaları yok hükmünde sayıp karşı çıkanların bugün müstahsilin kaderiyle baş başa bırakılmaları karşında verecekleri cevap, kamuoyunun merak ettiği bir husustur.”
 
Kişisel menfaati bırakın
 
Bugün gelinen bu noktada kişilere ve kurumlara takılmadan, şahsi çekişmeleri bir tarafa bırakıp Rize’nin geleceğini tehdit eden bu kangrene bir çare bulunabilmesi için sektörün bütün paydaşlarının biraraya gelme ve çözüm üretme zamanı geldiğini söyleyen MÜSİAD Rize Şube Başkanı Cem Temizel, “Unutulmamalı ki, bu şehrin insanı geleceğini çay tarımı üzerine inşa etmiştir. MÜSİAD Rize Şubesi olarak sivil toplum hassasiyetlerimiz adına sektörün bütün aktörlerini, enerjilerini çıkar çatışmaları yerine, bu şehrin geleceğini kurtarma noktasında kullanmaya ve çözüm için birlikte çalışmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.