Tarihi konaklarımızı en iyi şekilde değerlendirmeliyiz

Tarihi konaklarımızı en iyi şekilde değerlendirmeliyiz

Tarihi konaklarımızı en iyi şekilde değerlendirmeliyiz

Çamlıhemşin İlçesi, Konaklar Mahallesi sakinlerinden Demet Akay ve Akif Hacaloğlu ile bir grup mahalle sakininden oluşan heyet, Rize Valisi Nurullah Çakır’ı Makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu’da hazır bulundu.

Konaklar Mahallesinin, bulunduğu vadideki kültür değerlerini yaşatmak, canlandırmak ve turizmin hizmetine sunmak adına ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini ifade eden heyet üyeleri, bölge için hazırlanan projelerin hayata geçirilmesi noktasında kendilerine her zaman destek veren başta, bir önceki Rize Valisi ve şimdiki İçişleri Bakanı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu olmak üzere, diğer Valilerimize de teşekkür ettiler.

    Rize’nin sivil mimarisinin en güzel örneklerini içinde barındıran Çamlıhemşin Konaklar Mahallesi bölgesindeki değerlerimizi turizme kazandırmak ve daha önemlisi gelecek kuşaklara aktarabilmek için, bu güne kadar birçok projenin hazırlanarak hayata geçirildiğini ifade eden Vali Çakır, “Yanlış yapılaşmaya müsaade etmeden ve doğayı da korumak adına bölgede bulunan mevcut konaklarımızı en iyi şekilde değerlendirmemiz gerektiğine inanıyorum. Bunun paralelinde bölgemizin turizm değerini arttırabilmemiz için altyapıyı da güçlendirmeliyiz. Mevcut konaklarımızı kendi imkanlarımızla restorasyonunu yapamıyorsak, yap-işlet-devret modeliyle turizmcilere kiralamalı ve bölgede aile işletmeciliğini, butik işletmeciliğini canlandırmalıyız. Bu anlamda Konaklar Mahallesinde bulunan ve mülkiyeti İl Özel İdaresi Müdürlüğüne ait olan ilkokulun restore edilerek pansiyona dönüştürülmesi ve turizme kazandırılması için; Başbakanlık Tanıtma Fonunca 350.000,00 TL, Kültür ve Turizm Bakanlığınca 150.00,00 TL ve Kaçkar Turizm Birliğince de 80.000,00 TL ödenek aktarımı sağlanmış ve söz konusu tesis, Konaklar Mahallesi ve Ortan Köyü Dayanışma ve Kalkınma Derneğine 10 yıllığına kiralanmıştır. Benim sizlerden ricam bu tesisi biran önce faaliyete geçirmenizdir. Bundan sonrada fizibilitesi iyi hazırlanmış ve bölgenin turizm değerlerini güçlendirecek bu tür projeleri Valilik olarak desteklemeye devam edeceğiz” dedi.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.