Sütlüoğlu, Ardeşen'de eksperlere direktifi verdi

Sütlüoğlu, Ardeşen'de eksperlere direktifi verdi

Çaykur Genel Müdürü Sütlüoğlu, Ardeşen'de topladığı eksperlere seslendi: "Bu sene kaliteden taviz vermeyeceğiz."

46 yaş çay fabrikasında görevli tüm yaş çay eksperlerinin katılımıyla Ardeşen’de gerçekleştirilen toplantıya yardımcılarıyla birlikte katılan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, bir senedir Çaykur’un başında olduğunu söyleyerek, “Bunu çok açık ve net söylüyorum. Bakanlıktan sonra genel müdürlük cazip bir görev değildir. Gerek makam olarak gerekse maddiyat olarak benim açımdan bir cazibesi yok bu görevin. Ama benim açımdan çok önemli. Benim milletimle, bölgemle, memleketimle ilgili bir konudur çay. Onun için Sayın Başbakanımız onu teklif ettiğinde seve seve tereddütsüz kabul ettim. Çok zor bir görev olduğunu biliyorum. Herkes bir şey istiyor.” ifadelerini kullandı.

EKSPERLERE KADRO ŞOKU!
Sektörün mevsimlik bir iş olduğunu vurgulayan Sütlüoğlu, 12 ay çalışmak isteyenlerin kurumu batıracağını öne sürdü.


Bir süredir kadro almak için mücadele veren eksperlere hitap eden Sütlüoğlu şunları söyledi: “Bütün dünyada mevsimlik işlerde çalışanlar mevsim süresinde çalışırlar. Tabi ki 12 ay çalışmak, herkesi çalıştırmak, herkesin istediği bir şeydir ama şartlar buna uygun değilse, bunu yapamazsınız. 12 ay çalışacağım dediğiniz kurum batar. Bu sefer mevsimlik de çalışamazsınız. Çay ziraatı da biter; hiç çalışamazsınız. Eksperlik tabi ki çok kolay bir iş değil biliyoruz. Yani siz de özenilen bir mesleği yapıyorsunuz. Diğer arkadaşlarınızın yapmak isteyip de yapamadığı bir işi yapıyorsunuz. Önce elinizdekinin değerini bilmemiz lazım. Nasıl ki çayın değerini yeteri kadar bilmiyorsak çaya yan gözle bakıyorsak sevgi ile bakmıyorsak mesleğimize de haksızlık yapıyoruz bunu hatırlatmak isterim.”

ALACAĞINIZ ÇAY AVSAFINA UYGUN OLACAK!
Çayda sürdürülebilirliği sağlayabilmek için kaliteyi tutturmak gerektiğini söyleyen Sütlüoğlu, “Ben bunun üzerinde çok duruyorum. Bu sene kaliteden taviz vermeyeceğiz. Alacağımız çay evsafına uygun olacak ve çayı kaliteli bir şekilde işleyeceğiz. Üreticiye de tüketiciye de en kaliteli şekilde sunacağız. Hedefimiz Çaykur’ u ve çayımızı bir dünya markası yapmaktır. Aynı zamanda dünya pazarlarına açılmak ve buradan da sesimizi duyurmak bayrağımızı dalgalandırmaktır. Bunu da ancak kaliteli çayla yapabiliriz. Hep beraber inşallah bu sezonu çok güzel geçireceğimize inanıyorum.” şeklinde konuştu.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.