Spor dünyasının acı günü

Spor dünyasının acı günü

Denizli’de meydana gelen kazada Londra Olimpiyatlarında 76.olan milli atlet Bekir Karayel’in kullandığı otomobil kaza yaptı. Kazada 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Maraton dalında yarışan milli atlet Bekir Karayel (25), Denizli’nin Honaz İlçesi Kaklık Beldesi’nde kullandığı otomobil ile kaza geçirdi.

Kazada, otomobilde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü atletlerinden Erkan Kuş olay yerinde, Kasım Uludağ da hastaneye götürülürken yolda can verdi. Karayel’in de aralarında bulunduğu dört yaralı ise hastanelerde tedavi altına alındı.
Reklam

Kaza, bugün saat 14.30 sıralarında Denizli-Ankara karayolunun Aşağı Dağdere Köyü girişinde meydana geldi. İddiaya göre, Muğla’nın Bodrum İlçesi’nden Ankara’ya dönen Bekir Karayel’in kullandığı 06 BK 646 plakalı otomobil, yoldan çıkarak şarampole yuvarlandı. Otomobil iki çam ağacını devirdikten sonra takla atarak durabildi. Yoldan geçen diğer araçların haber vermesi üzerine kaza yerine jandarma ekipleri ve Acil 112 ambulansları geldi. Yapılan ilk incelemede otomobilde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü atletlerinden Erkan Kuş’un kaza yerinde öldüğü belirlendi. Diğer yaralılar Kasım Uludağ (23), Bekir Karayel (25), Hakan Karayel (26), Atilla Keşan ve Can Küçükbilgin ise ambulanslarla Denizli ve Servergazi devlet hastaneleri ile Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Ancak yaralılardan Kasım Uludağ, yolda can verdi.

Jandarma ekipleri otomobilde inceleme yaptığı sırada bir cep telefonu çaldı. Bir jandarma erinin telefona yanıt verdiği, Bekir Karayel’in kaza geçirdiğini, yaralılar bulunduğunu ve Denizli’ye gelmeleri gerektiğini söylediği, ancak kazada ölenler bulunduğu ile ilgili bilgi veremediği görüldü. Jandarma ekiplerinin arabadan çıkardığı çantalarda da spor kıyafetleri, eşofmanlar ve lastik ayakkabılar bulunması dikkat çekti. Denizli Cumhuriyet Savcısı’nın olay yeri incelemesinin ardından kazada vefat eden Erkan Kuş’un cenazesi, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı.

DURUMU CİDDİ

Bu arada Milli Atlet Bekir Karayel’in sevk edildiği Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altına alındığı ve durumunun ciddi olduğu belirtildi.

BİRLİKTE YARIŞMIŞLARDI

Son olarak Londra Olimpiyatları’na katılarak ülkemizi erkekler maraton dalında temsil eden Bekir Karayel, 1982 yılında Çorum’un Sungurlu İlçesi’nde doğdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü atletlerinden olan Bekir Karayel, 2011 Dünya Atletizm Şampiyonası’nda 2.33.20’lik derecesiyle 47’nciliği elde ederken, Londra Olimpiyatları’nda 2.29.38’lik derecesiyle maratonu 76’ncı sırada tamamlamıştı.

Bekir Karayel ve kazada vefat eden Erkan Kuş, 27 Aralık 2011’de Ankara’da yapılan 76. Büyük Atatürk Koşusu’na katılmış, Karayel ikinci, Kuş ise üçüncü olmuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.