Soma İçin 3 Günlük Milli Yas İlan Edildi

Soma İçin 3 Günlük Milli Yas İlan Edildi

Manisa Soma'da yaşanan maden faciası üzerine 3 günlük milli yas ilan edildi.

 Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan faciada şu ana kadar 205 işçi hayatını kaybetti. Başbakanlık facia dolayısıyla 3 günlük milli yas ilan etti.

Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan ve aziz milletimizi hüzne boğan maden faciası nedeniyle Başbakanlık tarafından 13 Mayıs 2014 tarihinden itibaren ülkemizde üç günlük milli yas ilan edilmiştir. Yas alameti olarak bugün tüm yurtta ve dış temsilciliklerimizde bayraklar yarıya indirilecektir" denildi.

19 MAYIS ŞENLİKLERİ DE İPTAL

19 Mayıs şenlikleri de milli yas nedeniyle iptal edildi.

MECLİS, ÇALIŞMAYACAK

Meclis, Soma'daki facia ve milli yas ilan edilmesi nedeniyle çalışmayacak.

Alınan bilgiye göre, TBMM Genel Kurulu'nda bugün birleşimin açılmasının ardından saygı duruşunda bulunulacak, ardından grup başkanvekillerine söz verilecek. Yaşanan faciaya ilişkin tüm grupların imza atacağı ortak metnin okunmasının ardından Genel Kurul'da birleşim, yasama çalışmasına geçilmeden kapanacak. Genel Kurul'un yarın da çalışmayacağı öğrenildi.

TBMM Genel Kurulu'nda, daha önce de Hint Okyanusu'ndaki deprem ve tsunami, 17 Ağustos Marmara depremi, 11 Eylül saldırıları gibi olaylar nedeniyle de saygı duruşunda bulunulmuştu.

Öte yandan, Meclis'teki komisyonlar ve basın toplantıları da iptal edildi.   

Türk Bayrağı Kanunu uyarınca, Türkiye Büyük Millet Meclisi binasının önündeki Türk Bayrağı hiçbir zaman, Anıtkabir'deki bayrak da 10 Kasım dışında yarıya indirilemiyor. Ancak milli yas nedeniyle Meclis ek binalardaki bayraklar ise yarıya indirildi.

LİDERLER PROGRAMLARINI İPTAL EDİYOR

Maden faciası sonrası liderler programlarını tek tek iptal ediyor.

CUMHURBAŞKANI GÜL

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, 15-21 Mayıs 2014 tarihlerinde Çin'e gerçekleştireceği ziyaret iptal edildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yarın Soma'ya gideceği bildirildi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 17 Mayıs Cumartesi günü Malatya'da AK Parti Gençlik Şöleni programına katılacaktı. Sözü edilen programın iptal olduğu ve Erdoğan'ın Malatya'ya gelmeyeceği kaydedildi.

AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Mayıs Cumartesi günü katılacağı ilan edilen İstanbul ve Malatya AK Parti Gençlik Şölenleri programının, Manisa Soma'da yaşanan maden ocağı faciası nedeniyle iptal olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın bugünkü Arnavutluk programı da iptal.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşık bir ay önceden planlanan Oxford Union münazarasını, Soma'da maden ocağındaki yangın nedeniyle erteledi.

CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamada, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun 1823’de kurulan münazara topluluğu Oxford Union'un davetlisi olarak yarın İngiltere'ye gideceği hatırlatıldı.

Çeşitli programlara katılarak cumartesi günü Türkiye'ye dönmesi planlanan gezinin Soma'dan gelen "acı haber" nedeniyle ertelendiği belirtildi.

Kılıçdaroğlu, bugün yapılacağı duyurulan MYK toplantısını da iptal etmişti.

"İSRAİL BAĞIMSIZLIK GÜNÜ" RESEPSİYONU İPTAL

İsrail'in Ankara Büyükelçiliği "İsrail'in Bağımsızlık Günü" nedeniyle bu akşam Swissotel'de bir resepsiyon verecekti. Resepsiyon, son dönemde Türkiye ile İsrail arasında ilişkilerin düzelmesi yönünde atılan adımlar çerçevesinde, merak uyandırıyordu.

İsrail'in Ankara Büyükelçiliği, Türkiye'de yas ilan edilmesine neden olan maden faciası nedeniyle bu akşam vereceği resepsiyonu bu sabah iptal etti.

Resepsiyon, yas ve Türkiye'nin acısını paylaşma çerçevesinde iptal edildi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.