'Sayın Bakan'la helalleşiriz'

'Sayın Bakan'la helalleşiriz'

Hamdi Topçu, Bakan Çağlayan'a "THY'ye hakkımı helal etmiyorum" dedirten rötarın perde arkasını anlattı

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Basın Kulübü programında Erhan Çelik'in sorularını yanıtladı.

THY'deki greve 400 kişinin katıldığını kaydeden Topçu, grevin uçuşlara bir etkisinin olmadığını söyledi. Sendikanın işine son verilen 305 kişinin geri alınmasını ön şart olarak sunduğunu kaydeden Topçu, "Kanunsuz eylem yapan 305 kişi ile ilgili dava süreci devam ediyor. Bu güne kadar 2 mahkeme kararı ulaştı. O kararlar da işe iade şeklindeydi" dedi.

 Video için tıklayınız...

"Grevi çalışanlar yapar sendika grev yapmaz" diyen Topçu, "Kime yaradıysa greve o destek veriyor. İki gün yurtdışından rezervasyon yapılamadı. Bunu sendika tek başına yapamaz" şeklinde konuştu.

"Ruj yasağı" tartışmalarına tepki gösteren Topçu, bir yasağın söz konusu olmadığını ama kıyafetle ilgili yönetmeliğin çok detaylı olduğunu ruj için de pastel renklerin kullanılmasının öngörüldüğünü söyledi.

Topçu, yeni kıyafetlerin de bir iki ay içinde hazır olacağını belirtti.

THY uçuşlarında "alkol sınırlamasının" bulunmadığını belirten Topçu, "228 uçuş noktasından 12'sinde içki servisi yok. Bunun nedeni de havayolu şirketleri ve uçulan ülkelerle yapılan anlaşmalar. Suudi Arabistan uçuşlarına içki koymadık uçuş sayısı arttı" diye konuştu.

Topçu, İstanbul'daki bir toplantıya rötar nedeniyle geç kalan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın "THY'ye hakkımı helal etmiyorum" sözlerinin hatırlatılması üzerine de şunları söyledi:

"O gün 18.00 uçağı ile İstanbul'a geliyordu. 'Yine mi rötar' diye beni aradı. 'Sayın Bakanım İstanbul'da lodos 90 km süratle esiyor. Birçok uçak havada dolaşıyor, bir kısmı yakıt yetersizliğinden Sabiha Gökçen'e indi sizin uçağınız da inebilir' diye bilgi verdim. Ama uçağı kaldırmak için de ricada bulunacağım dedim. Gerçekten de uçak rötar süresi kapatılarak kalktı. Ama Sayın Bakanımız kızgın ve gergindi. Toplantıya yetişemedi, o öfkeyle söyledi. Öfke anında hakkını helal etmemesi o öfkeye dayanan bir şeydi. Biz onunla helalleşiriz"

Topçu, THY'nın zamanında kalkış oranının yüzde 91 olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.