Savaş gemisi Rize'de

Savaş gemisi Rize'de

118 metre uzunluğunda 1998 yılında denize indirilen ve 2000 yılında hizmete giren TCG Kemalreis(F-247) fırkateyn Komutanları Rize Belediyesini ziyaret etti.

TCG Kemalreis(F-247) fırkateyn Komutanları Oramiral Nusret Güner ve Koramiral Bülent Bostanoğlunu, Rize Belediye Başkan Vekili İrfan Kandil kabul etti.

Ziyarette aslen Rize nin Derepazarı ilçesinden olduğunu söyleyen Oramiral Nusret Güner,Rizeye ilk ziyaretini 18 yaşında iken yaptığını söyledi.Güner; Rize nin deniz ve doğasıyla öne çıkan bir şehir olduğunu söyleyerek Ayder kaplıcalarında bir hafta kaldığını dile getirerek yayla tatillerinin daha yaygın hale getirilmesini temenni etti.

Başkanlık Makamında gerçekleştirilen ziyarette Belediye Başkan Vekili İrfan Kandil Misafirlere Dünya çapında ünlü Hamidiye Kruvazörü maketini göstererek, 1911 yılında 7 aylık Akdeniz akın harekatında yara almadan geri döndüğünü ve  dünya deniz tarihine geçtiğini söyledi. Kandil, Rize nin sembolü haline gelen ve Belediye binası giriş katında bulunan Serender hakkında da misafirlere bilgi verdi.



Ziyarette misafirlere Başkan Vekili İrfan Kandil  Rize bezinden dokunan Keşan ve Çay hediye ederken, Oramiral Nusret Güner de Başkan vekili Kandil’e Donanma komutanlığı amblemi ve TCG Kemalreis Fırkateyni bulunan Çerçeveli fotoğrafı hediye etti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.