Sarıkamışlı Gençler Rize`de

Sarıkamışlı Gençler Rize`de

Kars Sarıkamış Fem Dershanesi öğrencilerinden 25 kişilik grup, rehber öğretmenleri eşliğinde Rize Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonrasında Sarıkamış Fem Dershanesi Müdürlüğünce düzenlenen gezi programı çerçevesinde ziyaret edilen Rize Üniversitesi’nde, ilk olarak Servet Yardımcı Tıp Fakültesi gezildi.

RÜ Servet Yardımcı Tıp Fakültesi’nde Prof. Dr. Mustafa Durmuş ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali İrfan Güzel tarafından, Tıp Fakültesi hakkında bilgiler alan öğrenciler, anatomi laboratuarlarını ve sınıfları görme imkanı buldular.


 Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 4.sınıf öğrencilerin eğitim-öğretim gördüğünü, Sağlık Bakanlığı Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesinin, Rize Modeli şeklinde Üniversite ile ortak kullanıldığını, Tıp Fakültesinde 202 öğrenci, 91 Öğretim Üyesi ve 16 Araştırma Görevlisi bulunduğunu duyan öğrenciler, çok şaşırdıklarını, mutlu olduklarını ve Tıp Fakültesinin çok hızlı geliştiğini ifade ettiler. FEM’li öğrenciler, Fakültenin laboratuar ve sınıflarının da çok güzel olduğunu, burada eğitim görmenin insanı onurlandıracağını dile getirdiler.


   Sarıkamış Fem Dershanesi öğrencileri daha sonra Merkez Kampüste Rektörlük binasını ziyaret etti. RÜ Genel Sekreteri Ali Rıza Köroğlu ve Enformasyon Birimince karşılanan öğrenciler, RÜ tanıtım filmini izlediler


.Daha sonra Su Ürünleri Fakültesi’ne geçtiler. Burada Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selami Şaşmaz ve diğer öğretim elemanları tarafından karşılanan öğrenci grubuna, Fakültenin laboratuarları gezdirilerek, bilgi verildi.

          Fen Edebiyat Fakültesi’ni de ziyaret eden öğrenciler, burada da Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şükrü Çelik tarafından, Fizik Laboratuvarında yapılan deneyleri izlediler ve laboratuarları gezerek bilgi aldılar. Kimya Bölümünde Arş. Gör. Kaan Karaoğlu, Biyoloji Bölümünde ise Arş. Gör. Dr. Pınar Yeşilgil Atasoy tarafından bölüm ve laboratuarlar gezdirilerek, detaylı bilgi alan öğrenciler, Fakültenin bölüm ve laboratuarlarını çok beğendiklerini ifade ettiler.

     Fem Dershanesi öğrenciler daha sonra Rize Üniversitesi Merkez Kütüphanesini ziyaret ettiler. Burada Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Halil Velioğlu tarafından yapılan bilgilendirmenin ardından, salonlar gezildi ve kitaplar incelendi. RÜ Merkez Kütüphanesinin 2012 yılı yayın bütçesinin 500 Bin TL. olduğunu öğrenen öğrenciler, Üniversitenin yeni kurulmasına rağmen, çok hızlı bir gelişme gösterdiğini söylediler.



     Rektörlük önünde hatıra fotoğrafı çektiren öğrenciler, kendileri ile ilgilenen başta Üniversite Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ettiklerini, tercihlerde mutlaka Rize Üniversitesi (Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi)’ni yazacaklarını ifade ettiler.







Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.