Rus Kayakçılar, Kaçkarlar'da Heliskiye Gelmekten Vazgeçti

Rus Kayakçılar, Kaçkarlar'da Heliskiye Gelmekten Vazgeçti

Son yıllarda heliski için gelen ve bu yıl için de rezervasyon yaptıran Rus kayakçılar, Türkiye-Rusya arasında yaşanan uçak krizi sonrası bölgeye gelmekten vazgeçti.

 Helikopterle kayak sporu heliskinin Türkiye'deki merkezi haline gelen Kaçkar Dağları'nda bu yılda heyecan başlıyor. Son yıllarda heliski için gelen ve bu yıl için de rezervasyon yaptıran Rus kayakçıların yaşanan uçak krizi sonrası bölgeye gelmekten vazgeçtiğini belirten Rize Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Rus sporcuları Kaçkarlar'a davet etti, "Ülkemiz ve ilimiz misafirperverlik noktasında son derece titiz" dedi.

"RUSLAR GELMEKTEN VAZGEÇTİLER"

Çamlıhemşin İlçesi'nin Ayder Yaylası ile Kaçkar Dağları'nda 9 yıldan bu yana yapılan Heliski sporu için Rize Valiliği İl Sportif Turizm Kurulu bu yıl da onay verdi. 15 Ocak tarihinde iki helikopterle başlayacak faaliyet için Fransa, İsviçre, İtalya, İspanya, İsveç gibi ülkelerin yanı sıra ABD ve Kanadalı sporculardan oluşan 350 dolayında kayakçı bölgeye gelecek. Geçen yıl Kaçkarlar'da heliski yapan ve bu yıl için de rezervasyon yaptıran Rus kayakçıların, iki ülke arasında yaşanan uçak krizi sonrası rezervasyonlarını askıya aldıkları ve bölgeye gelmekten vazgeçtikleri ifade edildi.

RUSLARA DAVET

Rize Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Türkiye'de sadece Kaçkarlar'da yapılan Heliski sporunun ilin turizm imajına önemli katkıları olduğunu söyledi. Değişik ülkelerden sporcuların Kaçkarlar'a geleceğini ifade eden Hocaoğlu, Rus sporcuların rezervasyonlarını iptal ettiklerini belirterek şunları söyledi: "Rus turistler son gelişmeler üzerine rezervasyonlarını dondurdu. Kaçkarlar bu faaliyetin en güvenli yapılacağı yerdir. Rus sporcular önceki yıllarda nasıl mutlu ve huzurlu bir şekilde Heliski yaptılarsa bu yıl da aynı şekilde kayabilirler. Ülkemizde turistlerin güvenliği, mutluluğu ve huzuru çok önemlidir. Biz her türlü tedbiri de alıyoruz. Ülkemiz ve ilimiz misafirperverlik noktasında son derece titiz. Hangi ülkeden gelirse gelsin turistleri misafir kabul ederiz. Misafirperverlik konusunda sınır yok. Onların gelmelerini bekliyoruz."

8 YILDA 3 BİN 500 SPORCU

Kaçkar Dağları'na son 8 yılda aralarında Fransa, İsveç, İspanya, İsviçre, Kanada, ABD ve Rusya'nın da bulunduğu ülkelerden 3 bin 500'e yakın sporcu geldi. Helikopterle alınarak dağların zirvesine bırakılan sporcular, vadi boyunca kayarak inip büyük heyecan yaşıyor. Alaska, Kanada, Alpler ve ülkemizde de Kaçkarlar'da yapılan Heliksi sporu heyecanını yaşamak isteyenler bir hafta için kişi başı 7-15 bin Euro'yu gözden çıkarıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.