RÜ’de Elektronik Kaynaklar Konulu Konferans

RÜ’de Elektronik Kaynaklar Konulu Konferans

Rize Üniversitesi (Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi) 48. Kütüphane Haftası Kutlama Programı çerçevesinde Elektronik Kaynaklar konulu konferans düzenledi.

Üniversitenin Konferans Salonunda tertip edilen programda sunumu RÜ Rektörlüğü Türk Dili Bölümü Öğretim Elemanı Kütüphaneci Uzman Türkan Çankaya yaptı. “Kütüphanelerde Yeni Yaklaşımlar: Elektronik Kaynaklar“ başlıklı konuşmasında Çankaya;”Yüzyıllardır bilgiye ve onun ürünlerine ev sahipliği yapmış olan kütüphaneler, değişen ve gelişen dünya ile birlikte kendilerini yenilenmiş ve değişime ayak uydurmak zorunda kalmışlardır. Özellikle bilgi paylaşımında sınırların ortadan kalkması, bilginin üzerine yazıldığı ortamların çeşitlenmesi, değişen ve artan bilgi ihtiyacı, verilen bilgi hizmetlerinin de niteliğini değiştirmiştir.

    Teknolojinin getirdiği elektronik kaynaklar kütüphanelerin koleksiyonları arasında yerini almış ve kullanılmaya başlanmıştır. Rize Üniversitesi Merkez Kütüphanesinin de bu bağlamda, hizmete sunduğu kaynaklar ve kullanımları sunumun ana konusunu oluşturmaktadır.” dedi.
    Konferansa RÜ Genel Sekreteri ve Türk Kütüphaneciler Derneği Rize Şube Başkanı Ali Rıza Köroğlu, Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, RÜ akademik ve idari personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.
    Konferans sonunda Uzm. Türkan Çankaya’ya, Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu tarafından teşekkür belgesi verildi.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.