Rize'ye Yakışmadı

Rize'ye Yakışmadı

Türkiye’de her il Avrupa ve Dünya Şampiyonalarına bir sporcu gönderebilmek için vargücüyle çalışırken, Rize olarak kendi değerlerimize sahip çıkmıyor, onları bu zorlu yarışta tek başlarına bırakıyoruz.

İşte bunun son örneği:

Rizeli Milli Sporcu Binnur Sakal, ülkemizi Avrupa Şampiyonası'nda temsil etmek üzere milli takım kampına katılmak için sessiz sedasız Rize'den Antalya'ya gitti. Başarılı sporcuyu Antalya'ya yolcu edenler arasında ise Rize’den hiçbir yetkili katılmadı.

AVRUPA ŞAMPİYONASINA SESSİZ SEDASIZ YOLCULUK

Kickboks ve Boksta Dünya ve Avrupa Şampiyonası dereceleri bulunan Rizeli Milli Sporcu Binnur Sakal, bu kez Muaythai Türkiye Şampiyonu olarak Antalya'da düzenlenecek 7. Avrupa Muaythai Şampiyonası öncesi Milli Takım Kampına katılmak üzere bu akşam sessiz sedasız Antalya'ya gitti.


Kickboks ve boksta Dünya ve Avrupa Şampiyonluğu, Muaythai’de ise Türkiye Şampiyonluğu elde eden Rize’nin ve Türkiye’nin tek bayan sporcusu ünvanını elinde bulunduran Rizeli Milli sporcu Binnur Sakal, başarılarına ve derecelerine bir yenisini daha eklemek üzere bu akşam Rize’den karayoluyla Trabzon’a gitti. Sakal, buradan uçakla Antalya’daki milli takım kampına katılmak üzere Antalya’ya gidecek. Antalya’da 8 gün sürecek Milli takım kampının ardından ise 16-22 Nisan 2012 tarihleri arasında düzenlenecek olan 7. Avrupa Muaythai Şampiyonası'nda 48 kilo Büyük Bayanlar kategorisinde ülkemizi temsil edecek. Başarılı sporcumuz Sakal’ı Rize’den şampiyonaya yolcu edenler arasında Rize’den hiçbir yetkili katılmazken genç sporcuyu ailesi ve antrenörleri yolcu etti.

HİÇBİR DESTEK GÖRMEMEME RAĞMEN RİZE’Yİ EN GÜZEL ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİME İNANIYORUM

16-22 Nisan 2012 tarihleri arasında düzenlenecek olan 7. Avrupa Muaythai Şampiyonası'na katılmak üzere bu akşam sessiz sedasız Trabzon üzerinden Antalya’ya gitmekte olan Rize’nin ferdi sporlardaki gururu Binnur Sakal, Rize’den ayrılmadan önce muhabirimize yaptığı açıklamada “Hiçbir yerden destek almadan ailemin ve antrenörlerimin maddi manevi desteğiyle bugünlere geldim. Kickboks ve bokstaki derecelerime ilave olarak  Muaythai’de Türkiye Şampiyonluğu elde ettim. Türkiye’de bu dereceleri elde eden başka bir sporcu yoktur. Ülkemize mal olmuş sporcuyuz ama gittiğimiz yerlerde, katıldığımız şampiyonalarda Rizeli Binnur olarak anılıyorum. Bundan da gurur duyuyorum. Ancak ne yazık ki Rize’de ferdi spor dalıyla uğraşan sporcular hiçbir şekilde desteklenmiyor. Ben daha önceki şampiyonalarda olduğu gibi geçen hafta Kuşadası’nda gerçekleşen Muaythai Türkiye Şampiyonası’na da ailemin ve antrenörlerimin imkanlarıyla katıldım ve orada Türkiye Şampiyonu olarak Antalya’daki Avrupa Şampiyonasına katılacağım. Antalya’da hedefim şehrimi ve ülkemi en güzel şekilde temsil ederek altın madalyanın sahibi olmak " dedi.

TÜRK SPOR TARİHİNE GEÇMEK İSTİYORUM

binnur-sakal-rize.jpgAntalya’daki Avrupa Şampiyonası’nın ardından 22-29 Eylül 2012 tarihlerinde Rusya’da düzenlenecek Muaythai Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edeceğini ifade eden başarılı sporcu çok zor şartlar altında Türkiye ve Avrupa şampiyonasına katıldığını ifade ederek destek verilmesi halinde çok daha başarılı sonuçlar elde edeceğine inandığını söyledi.

Sakal son olarak muhabirimize, Kickboks Dünya 3.'lüğü, Boksta Avrupa 2.'liği ve Avrupa 3.'lüğünden sonra Muaythai’de de önce Avrupa Şampiyonası’nda ardından Rusya’daki Muaythai Dünya Şampiyonası’nda derece elde ederek 3 farklı spor dalında Avrupa ve Dünya dereceleri elde ederek Türk Spor Tarihine geçmek istediğini söyledi.

BİNNUR’UN ANTRENÖRLERİNE BİR DOKUN BİN AH İŞİT

Başarılı sporcuyu Antalya’daki Milli Takım kampına uğurlamak üzere yolcu eden Antrenörleri Ahmet Cebir ve Ergün Çakmakçı ise yaptıkları ortak açıklamada, “Bugüne kadar birçok zorluk yaşadık. Kazandığımız başarılar hep göz ardı edildi. Şu ana kadar tamamen kendi imkanlarımızla çalıştık. Katıldığı tüm spor dallarında Türkiye, Avrupa ve Dünya dereceleri olan Rize’nin ve Türkiye’nin tek bayan sporcusu olan Rize’nin yetiştirmiş olduğu genç sporcu kardeşimize bugün destek çıkılmayacakta ne zaman destek çıkılacak. Şu ana kadar ne bir iş adamından ne bir kurum ve kuruluştan ne de herhangi bir belediyeden en ufak bir destek aldık. Biz istiyoruz ki bugüne kadar hiçbir maddi ve manevi destek görmeyen genç sporcumuza birileri sahip çıksın ve sporcumuz da başarılarına başarı katarak Rize’nin gururu olmayı sürdürsün. Son olarak Kuşadası’nda gerçekleşen Türkiye Şampiyonluğu’ndan sonra sporcumuzu tebrik eden bir tek kişi olmadı. Bu durum bizleri üzmekte olduğu gibi sporcumuzu da derinden üzüyor. Çünkü O, ferdi olarak bu sporu yapsa da öncelikle Rize’yi temsil ediyor ve desteklenmesi de gerekiyor” dedi.


RİZE DIŞINDAN GELEN TEKLİFLERE RET

Öte yandan başarılı sporcuya Türkiye’nin bazı büyükşehir belediye spor kuluplerinden kendi şehirleri adına yarışmalara katılması için teklifler geldiği ancak Binnur Sakal’ın gelen bu teklifleri “Ben Rize dışında başka bir şehri temsilen yarışmak istemiyorum” diyerek reddettiği öğrenildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.