Rize'ye havaalanı şart

Rize'ye havaalanı şart

RTSO Başkanı Ömer Ofluoğlu Çay Tv de katıldığı Çayda Sabah programında sunucu Togay Muratoğlunun sorularını cevaplandırırken “havaalanı olmadan marka olmuş bir şehir gösteremezsiniz” dedi.

RTSO Başkanı Ömer Ofluoğlu Çay Tv’nin Çayda sabah programında Trabzon’da ikinci pist yapılacağına Rize’ye bir havaalanı kazandırmanın daha mantıklı bir yol olduğunu söyledi…

Ömer Ofluoğlu AB normalarına göre hava yolunu tercih eden insanlara100 kmden fazla karayolu yolculuğu yaptıramazsınız. Bu kriter Rize’ye bir havaalanını gerekli kılıyor. Havaalanı olmayan bir ilin gerçek manada marka olamayacağını belirterek “ nüfusun yoğun olarak yaşadığı Rize Merkeze yakın bir yerde mutlaka bir havaalanının yapılması gerekir. Bu bölgeye gelecek insanlara ikinci ve önemli bir alternatif sunmak zorundasınız. O nedenle Havaalanı yapılması gerekir dedi.

Ömer Ofluoğlu Çay TV ‘ye yaptığı açıklamada Ovit konusunda doğru bir karar verildiğini, demir yolunu karadenizin bütününü kapsayan bir projeye destek verdiklerini bu sayede bölgemizin Avrasya açılacağını belirtti.

RTSO Başkanı Ömer Ofluoğlu şu anda Trabzon havaalanını kullanan yolcuların yüzde otuzbeşten fazlası Rize yolcusu buda, 700 binden fazla yolcu demektir. Demek ki Rize’ye bir havaalanı yapılırsa Türkiye’de bulunan 46 havaalanı içersinde 14 sıraya yükseliyor. Demek ki Rize’ye havaalanı ihtiyacı var. Siyasiler halkın beklentilerini,doğru isteklerini her zaman dikkate alır. Biz doğru projelere her zaman destek olduk. Havaalanı isteği haklı bir istektir dedi..

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.