Rize`de Yeni Anayasa buluşması

Rize`de Yeni Anayasa buluşması

İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF), Rize Üniversitesi ve Memur-Der Federasyonu ile birlikte Yeni Anayasa yapım sürecine katkı sağlamak ve temaslarda bulunmak üzere Rize`ye geldi.

İMEF Yönetim Kurulu ilk toplantısını, aynı zamanda İMEF Yüksek İstişare Kurulu Başkanı olan Rize Valisi Seyfullah HACIMÜFTÜOĞLU ile birlikte yaptı. Vali HACIMÜFTÜOĞLU’nun verdiği kahvaltıda İMEF Yönetim Kurulu üyeleri, Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif YILMAZ ve Rize İlinde Üniversite Geliştirme Derneği yetkilileri bir araya geldi. Kahvaltı sonrasında İMEF Genel Başkanı Nizamettin BİLİCİ tarafından Rize Valisine İMEF’in çalışmaları hakkında bilgi sunuldu. İMEF Başkanı BİLİCİ, Rize Valisinin Basın İlan Kurumu Başkanlığı deneyimi ile medya alanında ve teknolojik gelişmelerin takibi ve uygulaması bakımından kendilerine yol gösterici olarak çok önemli destek verdiğini söyledi. İMEF Başkanı Nizamettin BİLİCİ, İMEF’e ve ülkemize yaptığı hizmetlerden dolayı Rize Valisine teşekkür plaketi verdi. Rize Valisi Seyfullah HACIMÜFTÜOĞLU ise İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerinin, Rize Üniversitesi ve Memur-Der yetkilileri ile Yeni Anayasa konusundaki samimi çalışmalarının güzel neticeler ile sonuçlanmasını temenni etti. Vali HACIMÜFTÜOĞLU; yeni anayasa hazırlık çalışmalarında internetin önemine vurgu yaparak, bireyin mahremiyeti hukukuna dikkat edilmesi gerektiğini söyledi ve sürece katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

            İMEF Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin BİLİCİ ve beraberindeki heyet Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif YILMAZ’ı makamında ziyaret etti. Rektörlük toplantı salonunda yapılan toplantıya, Üniversitenin Bilgisayar, İnternet ve sosyoloji alanındaki öğretim üyeleri de katıldı. Toplantının sonunda konuşan İMEF Genel Başkanı Nizamettin BİLİCİ;    ‘’Yaşamın tüm alanlarını etkileyen teknolojik gelişmeler, yapılacak anayasanın bu gelişmeler çerçevesinde yapılanmasını zorunlu kılmaktadır. Ülkemizi teknoloji çağının avantajlarını kullanarak layık olduğu yere getirmek, teknolojik gelişmelerden en üst düzeyde yararlanırken eğitim alt yapısını güçlendirmek ve teknolojinin beraberinde getireceği sosyal, siyasal ve ekonomik olumsuzlukları da en aza indirmekle mümkün olacaktır.  Siyasi ve bireysel kaygılardan uzak, ülkemiz insanını en yüksek refah düzeyinde yaşatacak anayasa asıl amacımız olacaktır.  Bu amaçla toplumun tüm kesimlerinin görüşleri, anayasa yapıcı organların masasında olmalı kanaatindeyiz. BİLİCİ; “Fikrini söyleme gereği hissetmeyenlerin eleştirme hakkının da olmadığını düşünüyoruz. Hal böyle iken geleceğimizi belirleyecek olan bu anayasa taslağımızın toplumun genel görüşlerini de kapsaması da esastır. Geleceğimizi belirleyecek konularda fikrimizi sunmak hem hakkımız hem de sorumluluğumuzdur. Bu yüzden de arzuladığımız bir anayasa için anayasa hukuku ya da başka bir alanda uzmanlaşmış bir akademisyen olmamız gerekmemektedir.

            Sanattan ekonomiye, siyasetten eğitime kadar toplumdaki tüm kesimlerin nasıl bir anayasa istediği ile alakalı fikir sunması ideal bir anayasa oluşumunda çok büyük önem arz etmektedir. Bu yüzden tarafımıza ulaşacak kıymetli fikirleri gerekli noktalara ulaştırma amacı taşımaktayız. Rize Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Arif YILMAZ ve Anayasa profesörü Sayın Prof. Dr. Hasan Tahsin FENDOĞLU başkanlığında gerçekleşecek olan Anayasa hazırlık çalışmaları, 21 Aralık 2011 de bir çalıştay ve sonuç raporu ile sona erecektir. Çalıştay sonucunda ortaya çıkacak rapor, başta sayın Cumhurbaşkanımız, sayın Meclis Başkanımız, sayın Başbakanımız ve diğer ilgili tüm kurum ve kuruluşlara gönderilecektir. Verdikleri kıymetli katkılardan dolayı Rize Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Arif YILMAZ’a ve Memur Dernekleri Federasyonu Başkanı Sayın Cengiz ÖZBAY’a teşekkür ediyorum. Nasıl bir ülke istediğimizle alakalı toplumun her kesiminden fikir beklediğimizi de belirtmek isterim.’’ diyerek konuşmasına son verdi.

            Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif YILMAZ yaptığı açıklamada, “Halkın anayasasına katkı sağlamak amacı ile ilimize gelen İMEF ve Memur-Der Genel Başkanları ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Rize Üniversitesi olarak yapılan bu çalışmaları takdirle karşılıyorum. Toplumun tüm kesimlerince benimsenen, katılımcı, şeffaf, insan odaklı, temel hak ve özgürlüklerin güven altında olduğu ve daha demokratik bir anayasa oluşturulması konusunda çalışma yapan herkese teşekkür ediyor, üniversite olarak destek ve katkı sağlayacağımızı ifade ediyorum.” dedi.

            Memur-Der Genel Başkanı ve İMEF Genel Başkan Yardımcısı Cengiz ÖZBAY ise yaptığı açıklamada; “Yeni anayasa hazırlıkları ile ilgili “100 STK-100 Uzman ile Yeni Anayasaya Sivil Yaklaşımlar” adlı çalıştay düzenledik. Yapılacak olan yeni anayasada yer alması gereken en önemli konulardan biri, sivil toplum kuruluşlarının devlet yönetimine aktif olarak katılmalarını sağlamak olmalıdır. Toplumun tüm renklerinin en geniş haliyle yönetime katılmaları, daha demokratik, daha isabetli ve daha kabul edilebilir kararlar alınmasını ve uygulamalar yapılmasını beraberinde getirecektir. Bu amaç doğrultusunda; her bakanlıkta, bakanlıklara bağlı her genel müdürlükte, merkez ve taşra teşkilatlarında STK`larla iletişimi ve koordinasyonu sağlayacak bir birim oluşturulmalıdır. Her bölgede, ilde ve ilçedeki tüm kamu kurumlarında tesis edilecek STK iletişim ve koordinasyon birimlerinde, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan bir heyet kurulmalıdır. Kamu adına kararlar alan resmi makamların yetki ve sorumluluklarına katkı sağlayacak olan STK`lar, alınan kararların tüm toplum kesimine anlatılması ve benimsetilmesi noktasında siyasi otoritenin vereceği yanlış kararlara itiraz edebilecek, doğru kararlar alınması için alternatif çözümler üreten bir AR-GE işlevi üstlenecektir. STK`ların devlet yönetiminde aktif olarak yer almasının; gerek yönetimin tabana yayılması gerekse de ülke menfaatlerinin korunması adına son derece başarılı sonuçlar vereceğine inanıyoruz. Ayrıca tüm kamu kurumlarının denetlenmesi ve verimli çalışması konusunda da STK`lar son derece etkin roller üstleneceklerdir.” Dedi.

     İMEF Başkanı Nizamettin BİLİCİ ve Memur-Der Genel Başkanı Cengiz ÖZBAY tarafından Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif YILMAZ ve Rize Üniversitesi Genel Sekreteri Ali Rıza KÖROĞLU’na, sivil anayasa çalışmalarına katkılarından dolayı plaket takdim edildi.   İMEF Yönetim Kurulu Üyeleri daha sonra Rize İlinde Üniversite Geliştirme Derneği Başkanı Rahmi METİN’i ziyaret etti. Ziyarette söz alan İMEF Genel Başkanı Nizamettin BİLİCİ; ‘’Ülkemizin en müstesna derneklerinden olan Rize İlinde Üniversite Geliştirme Derneği’mizin yaptığı çalışmaları büyük bir mutluluk ve gururla takip etmekteyiz. Örnek STK olma özelliğinde bulunan derneğimiz, umut ediyorum ki  gelecekte de bu çalışmalarını arttırarak devam ettirecek ve diğer STK’ lara önülük etmeye devam edecektir. Millet odaklı bu çalışmalarından dolayı derneğimizin başkanı Sayın Rahmi METİN’e, tüm dernek yönetimi ve üyelerine teşekkür ederiz’’ dedi. Ziyaret sonrasında Dernek Başkanı METİN tarafından İMEF Yönetim Kurulu Üyelerine Evvel Zaman Lokantasında yemek ikram edildi. Yemeğe Rize Valisi, Garnizon Komutanı, Rize Üniversitesi Rektörü ve Üniversite Dernek Yönetimi Üyeleri katıldı. Ardından da İMEF Genel Başkanı Nizamettin BİLİCİ,  Dernek Başkanı Rahmi METİN’e teşekkür plaketi verdi. Rize Valisi, Garnizon Komutanı, Üniversite Rektörü, Dernek Başkanı ve Dernek Yönetim Kurulu üyeleri tarafından İMEF Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerine plaket ve çeşitli hediyeler verildi. İMEF heyetinin Pazar akşamı Rize’den ayrılacağı öğrenildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.