Rize'de Rüzgar Caminin Çatısını Uçurdu

Rize'de Rüzgar Caminin Çatısını Uçurdu

Rize'nin Çayeli İlçesinde etkili olan rüzgar Yeni Cami mahallesinde bulunan Yeni Camii'nin çatısı uçurdu.

Sabah saat 07.00 sularında başlayan ve etkisini artırarak devam eden şiddetli rüzgar hayatı felç etti. Rüzgar nedeniyle çok sayıda bölgede ağaçlar kökünden söküldü, çatılar ve tabelalar uçtu, elektrik telleri koptu.
    
    Çayeli ilçesinde şiddetli rüzgar nedeniyle yeni cami mahallesinde bulunan bir camiinin çatısı uçtu. Rüzgârın yerinden kaldırdığı çatı caminin minaresine çarparak ikiye ayrıldı. Bir kısmı caminin avlusuna düşen çatının diğer kısmı ise çay bahçesine düştü.Bu sırada caminin avlusunda bulunan ve camiinin imamına ait olan araçta maddi hasar oluştu.

 
  Yeni Cami mahallesi camii imamı Ergün Dilmaç, “Sabah 07:00’de büyük bir gürültüyle uyandık.Pencereden baktık ki caminin çatısı aşağıya inmiş.Sabahın erken saatlerinde öğrenciler okula gitmek için cami önünde oturuyor, burada servisi bekliyorlar. Şiddetli rüzgarın olduğu vakit Allah’tan çocukların servis beklediği zamana rast gelmedi. Yarım saat sonra olsaydı daha acı sonuçlarla karşılaşabilirdik. Cami’deki hasarın yanı sıra bizde ufak tefek maddi hasarlar oluştu.Bu hasar inşallah bir şekilde telafi olunacaktır.” dedi.




Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.