Rize'de Pısa Motivasyon Toplantısı…

Rize'de Pısa Motivasyon Toplantısı…

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Oecd Eğitim Direktörlüğü Pısa Proğramı Kamsamında Rize'de Sınava Girecek Öğrenciler İçin Motivasyon Toplantısı Düzenledi

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü,  Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) Eğitim Direktörlüğü,  Uluslararası Öğrenci Ölçme ve Değerlendirme Programı (PISA) kapsamında Rize’ne sınava girecek öğrencilere yönelik motivasyon toplantısı düzenledi.

  16-17 Nisan tarihinde Rize’de sınava girecek olan Rize Sosyal Bilimler Liseli ve Rize İMKB Endüstri Meslek Lisesi’nden seçilmiş 70 öğrenci, Rize Yakamoz Restoran’da düzenlenen yemekli toplantıda bir araya geldi.

  Motivasyon toplantısına Rize Vali Yardımcısı Mehmet Türk, İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım ve Milli Eğitim Bakanlığı İzleme ve Değerlendirme Grup Başkanlığı Görevlisi Yunus Ablak’ta katıldı.

  Toplantı’da söz alan Ablak,Türkiye’nin 2000 yılından bu yana projeye dahil olduğunu ancak öğrenci ölçme ve  değerlendirme sınavlarında OECD ülkeleri arasındaki sıralamada gerilerde kaldığını belirterek, hedeflerinin 67 ülke arasında ilk 15’e girmek olduğunu söyledi.

  İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım yaptığı konuşmasında, öğrencilerden aya yada güneşe çıkmalarını istemediklerini belirterek, “Biz sizden bu sınavı ve soruları ciddiye alın yeter. Biz size güveniyoruz” dedi.

  Vali Yardımcısı Mehmet Türk ise yaptığı konuşmasında, bireylerin hayattaki başarısında çocukluk yaşlarında kazanacakları özgüvenin büyük önem taşıdığını belirterek, “Rize’de son yıllarda eğiktim alanındaki alt yapı nicelikli hale getirildi şimdi sına nitelikli kaliteli eğitimde.”dedi.

  Toplantıda,  Öğrenciler sınavla ve PISA projesi ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.