Rize'de Ödüllü Satranç Turnuvası

Rize'de Ödüllü Satranç Turnuvası

Rize'de Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında, Nevapark Eğlence ve Kültür Merkezi’nin sponsorluğundaki Rize 1. Gençlik Satranç Turnuvası için geri sayım başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Rize İl Müdürlüğü ile Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Rize Temsilciliği’nin organizasyonu ve Nevapark Eğlence ve Kültür Merkezi’nin sponsorluğundaki ödüllü satranç turnuvası Gençlik haftası kutlama programında yer alıyor ve her yıl geleneksel olarak yapılacak.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan’ın, bütün Kurum çalışanlarıyla birlikte olağanüstü gayret göstererek hazırlandıkları Gençlik Haftası’nın önemli organizasyonlarından biri olan Satranç Turnuvası’nı önemsediklerini kaydeden Spor Şube Müdürü Cafer Küçükmustafa, satranç sporunun çocukların zihinsel gelişimlerine olan katkılarına dikkat çekerek, “Satranç sporunun yaygınlaşması ve lisanslı sporcu sayısını artırmak, Rize’den üst düzeyde satranç oyuncuları yetiştirmek istiyoruz. Gençlik Haftası dolayısıyla düzenlediğimiz turnuvaya bütün genç kardeşlerimizi bekliyoruz” diye konuştu.

Kayıtlar devam ediyor

TSF Rize İl Temsilcisi Deniz Varlı, satranç turnuvasının hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, “15-18 yaş arası gençlerin katılabileceği turnuva için kayıtlar başladı. Genç kardeşlerimiz, Nevapark Eğlence ve Kültür Merkezi’ne şahsen başvuruda bulunarak kayıtlarını yaptırabilirler. Turnuvaya katılabilmek için TSF lisansına sahip olmak gerekiyor. Katılmak isteyen sporcular, eğer henüz lisans çıkarmamışlarsa, Federasyonumuzun ana sponsoru olan Türkiye İş Bankası’nın herhangi bir şubesinde Satranç lisansı almak üzere hesap açtırarak lisans çıkartabilecekleri gibi, lisans işlemlerini turnuva günü kayıt sırasında da yaptırabilecekler . Turnuvaya kayıt yaptırmak için 17 Mayıs Perşembe günü saat 17.00’a kadar Nevapark alışveriş merkezine şahsen müracaatta bulunmak gerekiyor. Turnuva’ya sponsor olarak Rize’de satranç sporunun gelişimine sağladığı katkıdan dolayı Nevapark Alışveriş Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Toprak, Başkan yardımcısı Burhan Savuk ve Genel Müdür İsmet Kaba ile Nevapark çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Desteğimiz sürecek

Nevapark Eğlence ve Kültür Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Toprak ile Başkan Yardımcısı Burhan Savuk, Nevapark Eğlence ve Kültür Merkezi olarak sanata, spora ve kültürel etkinliklere imkanlar ölçüsünde destek olduklarını, satranç sporunu ise özellikle çocukların gelişmesine olan katkıları dolayısıyla çok özel bir branş olarak gördüklerini ifade ederek, “Satranç sporunun gelişmesi için Nevapark Alışveriş Merkezi olarak, Gençlik Turnuvası’na destek vermekten memnuniyet duyuyoruz. Bu turnuvayı her yıl geleneksel olarak sürdürmek istiyoruz. Sanata, spora ve kültüre olan desteğimiz; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecek” ifadelerini kullandılar.

Rize 1. Gençlik Satranç Turnuvasında 1’inciye 500 TL, 2’nciye 300 TL, 3’üncüye 200 TL değerinde Nevapark hediye çeki verilecek. Ayrıca, turnuvada ilk 10 dereceyi alacak olan sporcuları sürpriz hediyeler bekliyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.