Rize'de Karaya Oturan Balıkçı Teknesi Kurtarılamadı

Rize'de Karaya Oturan Balıkçı Teknesi Kurtarılamadı

Rize’nin Gündoğdu Limanı’nda karaya oturan balıkçı teknesi tüm uğraşlara rağmen kurtarılamadı.

Geçtiğimiz akşam hamsi avından dönerken ağ motoru bozulan Süleyman Topal’a ait 'Eskababa' isimli balıkçı teknesi içerisinde yaklaşık 15 ton hamsi bulunan ağları serili bir şekilde limana yanaşırken, karaya oturmuştu. Teknenin 14 mürettebatı olaydan kısa bir süre sonra kurtarılırken, tekne uzun uğraşılan sonucu bir türlü kurtarılamadı. Geceden bu yana süren çalışmalarda denizin içerisinde kayaların arasına sıkışan tekne çekilerek kurtarılmak istendi. Kurtarma gemileri ve büyük balıkçı tekneleri ile çekilmek istenen tekne bir türlü yerinden hareket ettirilemedi. Kurtarma çalışmaları çok sayıda kişi tarafından merakla izlendi. Kurtarma çalışmalarına Rize Liman Başkanlığı ekipleri, RİPORT ekipleri, Sağlık İl Müdürlüğü ve Rize Belediyesi ekipleri de katıldı.

Gündoğdu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Bilgin Kopuz yaptığı açıklamada “Gemi geçtiğimiz gece liman girişinde karaya oturdu. 14 mürettebat sağlıklı bir şekilde kurtarıldı. Önemli olanda buydu. Can kaybı olmaması bizleri sevindirdi” dedi.


HALAT KOPTU

Dün akşam yürütülen kurtarma çalışmalardan sonuç alınamayınca ekipler bu sabah yeniden işe koyuldu. Rize Liman Başkanlığı'ndan gelen teknik personelin koordinesinde yürütülen kurtarma çalışmaları sırasında yan yatan tekne büyük balıkçı tekneleri ile çekilmeye çalışıldı. Farklı açılardan yapılan çalışmada halatın kopması üzerine sonuç alınamadı. Çalışmaları denizden Sahil Güvenliğe ait bir bot ile kıyıdan deniz polisi ve İl Afet Müdürlüğü'ne bağlı arama kurtarma ekipleri de izledi. Sonuç alınamayan çalışmalara ara verildi, Samsun'dan gelecek kurtarma teknesi beklenmeye başlandı.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.