Rize’de ‘İstiklal Marşı Ve Mehmet Akif’ Paneli

Rize’de ‘İstiklal Marşı Ve Mehmet Akif’ Paneli

İstiklal Marşı’nın kabulünün 91.yıl dönümü münasebetiyle Rize Valiliği Rize Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Rize Üniversitesi işbirliği ile “İstiklal Marşı ve Mehmet Akif” konulu panel düzenlendi.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panele, Rize Vali Yardımcısı Mehmet Türk, Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Altay, Rize Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Torul, üniversitenin akademik ve idari personeli ile il yöneticileri, öğrenciler ve basın mensupları iştirak etti.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan ve yöneticiliğini Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu’nun yaptığı panele konuşmacı olarak RÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Koç, Fen- Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İhsan Safi ve Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi İbrahim Yahşi katıldı.
İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Koç, biyografisinden kesitler aktardığı Mehmet Akif Ersoy’un, vatana ve millete duymuş olduğu derin sevgisini anlattı ve yeni nesil tarafından yeterli ölçüde tanınmadığına dikkat çekti. Koç, bugün kabulünün 91. yıl dönümünü kutladığımız İstiklal Marşı’nın da Milli Şair’in Türkiye Cumhuriyeti’ne armağanı olduğunun altını çizdi.


Fen- Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. İhsan Safi “Mehmet Akif ve İstiklal Marşı” konulu sunumunda, Akif’in şiir anlayışı hakkında bilgiler verdi. Mehmet Akif Ersoy’un çağının en büyük şairi olduğunu belirten Safi,”İstiklal Marşı her okunduğunda duygulanıyoruz, bu da Milli Şair’e duyulan sevginin bir göstergesi” dedi.
İstiklal Marşı ve Milli Mücadele” konulu sunum yapan Eğitim Fakültesi öğretim görevlisi İbrahim Yahşi ise Mehmet Akif Ersoy’un şiir ve makaleleriyle milli mücadele hareketini sonuna kadar desteklediğini, söylemleriyle de büyük zaferin kazanılmasında etkili olduğunu kaydetti.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.